Ruski mediji: Fokus na ekonomiji

Izvor: BKTV News, 31.Okt.2013, 12:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruski mediji: Fokus na ekonomiji

U jučerašnjem razgovoru Tomislava Nikolića i Vladimira Putina, za razliku od prethodnih godina, dominirale su ekonomske teme, ocenjuju ruski mediji.

Ruski mediji izveštavajući o poseti predsednika Srbije Tomislava Nikolića Moskvi i njegovom susretu sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom istakli su obećanja Nikolića da će Srbija rešiti probleme, posebno dug za gas, kao i da je akcenat >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << ovoga puta bio na ekonomskim temema.
List Komersant pod naslovom “Tomislav Nikolić u poseti investitoru” piše da su ranije dominirale političke teme poput pitanja Kosova, situacije na Balkanu, članstva u EU a da ovog puta to nije slučaj.
Spajajući susret dvojice predsednika i činjenicu da je Nikolić istog dana otvorio najveći do sada Rusko-srpski investicioni forum Komersant navodi: “Srbija koja ima ozbiljne finansijske probleme računa na ruske investicije te predlaže 75 projekata vrednosti sedam milijadi evra.”
List dodaje da ovoga puta Srbija neće “staviti sve na jednu kartu” te da je prethodnog dana Investiciona konferencija održana u Londonu.
Rosijskaja gazeta, Itar-tas, Interfaks kao najbitnije iz susreta dvojice predsednika izdvojili su obećanje srpskog predsednika da će se rešiti problem dugovanja Srbijagasa Rusiji.
S druge strane državni Prvi kanal prenosi da su predsednici razmatrali početak izgradnje dela gasovoda Južni tok koji ide kroz Srbiju navodeći reči predsednika Nikolića da će uskoro sve biti spremno tj. da su ostale da se reše samo formalnosti vezane za lokacijske dozvole u Vojvodini.
Biznis redakcija Iter-tasa, pak, ističe da je Nikolić tokom razgovora sa Putinom potvrdio da će izgradanja Južnog toka kroz Srbiju početi u decembru.
Predsednik Nikolić boravio je u radnoj poseti Moskvi gde je najpre otovorio Rusko-srpski investicioni forum pozvavši ruske investitore da ulažu u Srbiju i rekavši da je on garant njihovih investicija.
Nakon toga ga je u Kremlju primio ruski predsednik Vladimir Putin koji je istakao da je Rusija do sada uložila 1,9 milijardi evra u srpsku ekonomiju ali i naglasivši da Rusija ne očekuje privilegovan tretman svojih investitora.
Ruski predsednik je takođe rekao da ne treba dramatizovati stvari te da će se problemi rešavati kako se to inače radi među prijateljima.
Ovo je bio četvri put da je Putin primio predsednika Srbije od kako je Nikolić postao predsednik i njihov peti susret s obzirom da su se sreli i u Kijevu na proslavi 1025 godina od kada je Rusija primila hrišćanstvo.
Izvor: Tanjug
Tweet
Pogledaj vesti o: Moskva,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.