Putin naložio da se hitno pomogne Srbiji

Izvor: Vesti-online.com, 11.Jan.2016, 16:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Putin naložio da se hitno pomogne Srbiji"

Potpredsednik ruske vlade Dmitrij Rogozin rekao je u razgovoru sa srpskim predsednikom Tomislavom Nikolićem da će u najkraćem mogućem roku ispuniti nalog ruskog predsednika Vladimira Putina da detaljno ispita i predloži šta je Srbiji potrebno.

On je preneo poruku predsednika Rusije da visoko ceni rezultat posete predsednika Nikolića Rusiji, konstatujući da su odnosi iskreni i bratski.

- Mi moramo učiniti dodatni napor da se značajno unaprede vojno >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << tehnički i ekonomski odnosi - rekao je Rogozin.

Nikolić je istakao da Srbija neće tražiti ustupke od Rusije, iako sa pravom može mnogo toga od nje da očekuje, kao što takođe neće ratovati sa Hrvatskom ili sa NATO.

Predsednik Srbije je, kako je saopšteno sa Andrićevog venca, u razgovoru sa Rogozinom istakao da su izvanredna politička i ekonomska saradnja doprinele unapređenju vojno-tehničke.

Osvrnuvši se na situaciju na Kosovu i Metohiji i evrointegracije, Nikolić je rekao da je Srbija posvećena dijalogu, ali da Priština sa jedne strane razgovara, a sa druge radi na sprovođenju nezavisnosti.

Prištinsko rukovodstvo intenzivno radi na promociji nezavisnosti i koristi pri tome različite metode, naveo je Nikolić. Neke od njih su, dodao je, nemiri na unutrašnjem planu, a ulazak u međunarodne organizacije na spoljnom.

- Reč je veoma lukavoj igri, na koju moramo biti spremni. To podrazumeva unapred pripremljen plan i postupanje po tom planu. Ja se zalažem takođe da prvo vidimo šta nas to očekuje u Poglavlju 35 i kako će izgledati "obavezujući" sporazum sa Prištinom - rekao je Nikolić.

„Bolje da se odmah zna na čemu smo, nego da se godinama otvaraju poglavlja, da bi na kraju sačekalo nešto što ne možemo da prihvatimo“, konstatovao je predsednik Nikolić.

* Putin čestitao Tomi Božić: Braći Srbima želim mir i blagostanje

* Nikolić: Niko mi ne zapoveda, pa ni Rusija

* Dobrodošao kući, brate Rogozine!

* "Nisam protiv EU, da jesam, to bih i rekao"
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić,   Vladimir Putin

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.