Predsednik Tomislav Nikolić gradi crkvu u rodnom mestu (VIDEO)

Izvor: NaDlanu.com, 02.Nov.2013, 15:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predsednik Tomislav Nikolić gradi crkvu u rodnom mestu (VIDEO)

U Bajčetini kod Kragujevca, rodnom mestu predsednika Tomislava Nikolića, osveštan je temelj crkve, koja će biti izgrađena na imanju i Srbije, sredstvima Tomislava Nikolića.

"Sa dugo očekivanom radošću ističemo da je gospodin Nikolić, od kako je Srbija postala (samostalna) Republika, prvi predsednik koji je smogao snage da pristupi gradnji crkve i to u jednom, više nego teškom vremenu", kaže vladika šumadijski Jovan. Temelj hrama Svetog >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << velikomučenika Dimitrija u Bajčetini osveštan je 15. oktobra, a hram će, ističe vladika šumadijski, biti izgrađen prema projektu novosadskog arhitekte Nikole Relje. U skladu sa crkvenim propisima i dogovorom sa Upravnim odborom eparhije Žičke, zemljište i novopodignuti hram će, po osveštenju, biti preneti u vlasništvo Srpske pravoslavne crkve - Eparhije Žičke. "Na ovaj način predsednik Nikolić se uvrstio u red onih vladara Srbije koje će pokolenja pamtiti, zajedno sa onima koji su svom narodu ostavljali crkve i zadužbine, nasuprot onim vladarima Srbije, koji će ostati upamćeni po razaranju Crkve, i rušenju i zatvaranju crkava i zadužbina", naveo je vladika Jovan.Izvor: B92
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić,   Kragujevac

Nastavak na NaDlanu.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.