Predsednik Bugarske stigao u Beograd, prvi susret s Nikolićem

Izvor: Blic, 12.Mar.2015, 12:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predsednik Bugarske stigao u Beograd, prvi susret s Nikolićem

Predsednik Bugarske Rosen Plevneliev doputovao je u Beograd, gde ga je na početku posete primio predsednik Srbije Tomislav Nikolić.

Plevelievu je priređen svečani doček, uz vojne i državne počasti i intoniranje himni dve države.

Dvojica predsednika će prvo razgovarati u četiri oka, a zatim će biti održan sastanak delegacija dve zemlje.

Očekuje se da se posle toga Nikolić i Plevneliev obrate medijima.

Bugarski predsednik će se >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << tokom dana sastati i sa predsednicom Skupštine Srbije Majom Gojković i premijerom Aleksandrom Vučićem.

Uoči posete Plevenlieva, premijer Srbije Aleksandar Vučić se u utorak se sastao s ambasadorom Bugarske Angelom Dimitrovim sa kojim se saglasio da će predstojeća poseta bugarskog predsednika doprineti jačanju bilateralnih odnosa.

Sagovornici su konstatovali da su najveće mogućnosti za saradnju u oblastima energetike i infrastrukture, ali i turizma i kulture, a posebno su istakli značaj završetka radova na delu koridora 10, koji će doprineti još većem približavanju Beograda i Sofije.

Dimitrov je naglasio da Bugarska podržava evropski put Srbije i da želi da sa Srbijom podeli iskustva iz pregovora o pridruživanju, koje je uspešno okončala pre osam godina.
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Nikolić: Bugarska značajan partner

Izvor: B92, 12.Mar.2015

Predsednik Tomislav Nikolić izjavio je da je za Srbiju od ogromne važnosti da sa Bugarskom kao značajnim partnerom održi punu i nesmetanu saradnju...On je zahvalio Sofiji na podršci koju pruža Beogradu na putu ka EU...Nikolić je zajedničkoj konferenciji za novinare sa predsednikom Bugarske Rosenom...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.