Pravoslavlje spaja Srbiju i Rusiju

Izvor: RTS, 12.Jun.2013, 15:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pravoslavlje spaja Srbiju i Rusiju

Predsednik Tomislav Nikolić u razgovoru s predsednikom Međunarodnog Fonda jedinstva pravoslavnih naroda Valerijem Aleksejevim poručio da je prijateljstvo Srbije i Rusije izatkano od neraskidivih niti koje dosežu u daleku prošlost. To prijateljstvo i ljubav niko ne može i ne treba da nam uskrati, rekao je Nikolić.

Prijateljstvo Srbije i Rusije izatkano je od neraskidivih niti koje dosežu u daleku prošlost, a to prijateljstvo i ljubav niko ne može i ne treba da nam >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << uskrati, poručio je danas predsednik Tomislav Nikolić u razgovoru s predsednikom Medjunarodnog Fonda jedinstva pravoslavnih naroda Valerijem Aleksejevim.

"Pravoslavlje nas spaja, kao i zajednička borba za slobodu i pravdu", istakao je Nikolić, piše u saopštenju iz njegovog kabineta.

Predsednik Srbije je podvukao značaj izgradnje hrama Svetog Save na Vračaru, u kome Rusija ima značajnu ulogu.

Ta svetinja za Srbiju, kako je istakao, ima posebnu vrednost, a njegova obnova je gotovo nemoguća bez učešća ruskih prijatelja.

Aleksejev je rekao da ta organizacija aktivno radi na učvršćivanju pravoslavne javnosti raznih zemalja u cilju unapređivanja visokih hrišćanskih i kulturnih vrednosti u životu savremenog društva.

On je podvukao da je poseban napor u tom smislu usmeren ka delovanja Fonda na Balkanu, gde je osnovano nekoliko odeljenja, čiji je glavni fokus prosvetiteljska delatnost u saradnji s političkim i crkvenim krugovima Srbije.

Fond jedinstva pravoslavnih naroda deluje pod patronatom patrijarha moskovskog i cele Rusije Kirila.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nikolić: Prijateljstvo Srbije i Rusije

Izvor: Akter, 12.Jun.2013

Na sastanku sa Valerijem Aleksejevim predsednik Srbije Tomislav Nikolić naveo da je pravoslavlje ono što spaja Srbiju i Rusiju

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.