Pitanje barikada nije pitanje za mene

Izvor: Vesti-online.com, 01.Dec.2011, 12:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Pitanje barikada nije pitanje za mene"

"Nisam čovek koji bi trebalo da kaže Srbima na Kosovu da li da se povuku sa barikada ili da ostanu tamo. Ja ne živim na Kosovu, a ni moja deca. To je pitanje za Srbe sa KiM, jer su oni na barikadama i samo oni mogu da ginu", kaže za "Blic" Tomislav Nikolić, predsednik SNS.

Na pitanje "Blica" kako to da svoj stav nema najjača opoziciona stranka, koja posle sledećih izbora hoće da dođe na >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << vlast, Nikolić odgovara:

- Kad dođemo na vlast, tada ćemo imati taj problem. Sada ga ima država i ona treba da ga rešava.

Lider naprednjaka kaže da sada očekuje od predsednika Srbije Borisa Tadića da izađe pred građane i iznese plan kako će rešiti kosovski problem. On dodaje i da je vreme da Tadić obelodani detalje dogovora postignutog u Briselu sa predstavnicima Prištine.

- Predsednik mora da nam kaže i šta se to promenilo u odnosu na period kada su barikade postavljene, a koje je sam inicirao. Ako već hoće da se Srbi povuku, može li da garantuje da se na administrativnim prelazima neće pojaviti albanski carinici i specijalne jedinice? Može li da garantuje da posle uklanjanja barikada neće biti zaokružena kosovska država - pita Nikolić.
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.