Patrijarh Irinej i Tomislav Nikolić u Banjaluci

Izvor: RTS, 08.Jan.2018, 23:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Patrijarh Irinej i Tomislav Nikolić u Banjaluci

Patrijarh srpski Irinej i bivši predsednik Srbije Tomislav Nikolić doputovali su u Republiku Srpsku povodom obeležavanja Dana RS, a u porti Hrama Svete Trojice priređen je doček vrhovnom poglavaru Srpske pravoslavne crkve.
Patrijarha Irineja u Banjaluci su dočekali episkop banjalučki Jefrem, predsednik Narodne skupštine RS >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Nedeljko Čubrilović, premijerka RS Željka Cvijanović, ministri u Vladi RS, visoki verski zvaničnici i mnogobrojni vernici, prenose Nezavisne novine.

Vrhovni poglavar Srpske pravoslavne crkve je istakao da su Srbi uvek bili jedinstveni, ma gde da žive.
"Republika Srpska sutra obeležava svoj veliki praznik. To je praznik svih nas, jednog naroda i Crkve", poručio je patrijarh Irinej.
Vladika Jefrem je istakao da je za srpski narod u Republici Srpskoj važno to što je patrijarh Irinej sa njim na obeležavanju 9. januara, koji je i verski praznik, i poželeo dobrodošlicu srpskom patrijarhu.
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik prisustvuje večeras u Vladičanskom dvoru u Banjaluci svečanom prijemu koji je organizovan povodom dolaska patrijarha srpskog Irineja, a prijemu prisustvuje i bivši predsednik Srbije Tomislav Nikolić.
U Banjaluci će sutra biti obeležen Dan Republike Srpske nizom manifestacija kojima će, kako je najavljeno, prisustvovati zvaničnici Republike Srpske, Srbije, predstavnici Srpske u institucijama BiH i brojne zvanice iz regiona i sveta.
Patrijarh srpski Irinej sutra će u Banjaluci, na praznik Svetog prvomučenika i arhiđakona Stefana, služiti Svetu arhijerejsku liturgiju u Sabornom hramu Hrista Spasitelja.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.