Novo istraživanje: DS raste, SNS pao

Izvor: S media, 24.Maj.2011, 12:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novo istraživanje: DS raste, SNS pao

Posle dužeg vremena, za demokrate se izjasnio veći procenat građana nego za naprednjake, čiji je rejting pao posle štrajka Tomislava Nikolića, rezultati su istraživanja agencije „Ninamedija".

Demokratska stranka ponovo uživa najveće poverenje građana, dok Srpska napredna stranka beleži pad u rejtingu, a broj neopredeljenih rapidno raste, pokazali >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << su rezultati istraživanja koje je sprovela „Ninamedija risrč" od 10. do 13. maja, a u koje je Pres s imao uvid.

Kada bi izbori bili održani danas, za DS bi glasalo 21,7 odsto, a za naprednjake 15,6 odsto anketiranih. Na izbore će sigurno izaći tanka većina, tačnije 51 odsto birača, dok je interesantan podatak da je među građanima Srbije veliki broj neopredeljenih, odnosno 38,1 odsto ispitanika ne zna za koga bi glasalo, a 5,3 odsto bi precrtalo listić. Time se broj onih koji ne bi izabrali nijednu stranku približava polovini biračkog tela - 43,4 odsto. U odnosu na istraživanje koje je „Ninamedija risrč" sprovela u aprilu, procenat onih koji se ne bi izjasnili povećao se za 8,2 odsto.

Ko će s kim na izbore?

Vučić: Šizofrena politika Vlade

Političari, smorili ste!

Poredeći sa aprilskim istraživanjima, podrška demokratama je porasla sa 17,9 na 21,7 odsto, dok su naprednjaci posle štrajka svog lidera Tomislava Nikolića pali za čak devet odsto - sa 24,6 na 15,6 odsto.

Vojvodina Tadiću, Šumadija Nikoliću

Ukoliko bi se uzeli u obzir i neopredeljeni birači, DS i SNS su jedine stranke koje bi prešle izborni cenzus od pet odsto i preskočile parlamentarni prag. Najbliži ulasku u Skupštinu bili bi Šešeljevi radikali, kojima je porasla podrška sa 3 na 4,6 odsto. Rejting je u padu SPS-u (trenutno 3,3 odsto), LDP-u (1,7), dok su se stabilizovali Koštuničin DŠ (2,8 odsto) i Dinkićev URS na 0,9 odsto podrške.

Ukoliko bi socijalisti izašli na izbore u savezu sa PUPS-om i Jedinstvenom Srbijom, ponovo bi ostali praznih šaka jer bi ta koalicija, sudeći po njihovim pojedinačnim rejtinzima, osvojila „samo" 4,3 odsto.

(P r e s s)
Pogledaj vesti o: Štrajk,   Izbori

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.