Nikolić upozorio Valsa na projekat velike Albanije

Izvor: Beta, 07.Nov.2014, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić upozorio Valsa na projekat velike Albanije

BEOGRAD, 7. novembra 2014. (Beta) - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić upozorio je u petak francuskog premijera na projekat velike Albanije, kao i da se sve učestalije provokacije Albanaca u regionu mogu pretvoriti u problem većih razmera, koji neće moći da reši ni Evropska unija.

Kako se navodi u saopštenju Predsedništva, Nikolić je u razgovoru sa Valsom istakao da je Srbija posvećena miru i stabilnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << u regionu i da je zato aktivna u razgovoru sa Prištinom.

"Mi smo posvećeni obezbedjivanju normalnog života gradjana u Pokrajini, ali ne možemo napraviti nijedan korak ka priznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova", rekao je srpski predsednik.

Nikolić je, takodje, izrazio uverenje da je sintagma na spomeniku zahvalnosti "Volimo Francusku, kao što je ona volela nas" i dalje utisnuta u srca gradjana Srbije.

"Nažalost, sve je više uobičajeno da se prijateljstvo meri ekonomskim parametrima i mnoge zemlje su pretekle Francusku u toj oblasti", ocenio je predsednik Srbije.

Dodao je da uspešno sprovodjenje reformi, stručna radna snaga, različite olakšice za investitore, odličan geografski položaj, kao i brojni sporazumi o slobodnoj trgovini predstavljaju Srbiju optimalnom destinacijom za strane investitore.

"Francuska je velika podrška na našem evropskom putu, a pokazala se i kao pravi prijatelj tokom poplava koje su nas zadesile", rekao je Nikolić i dodao da je zahvaljujući podršci francuskog predsednika Fransoa Olanda, održana donatorska konferencija u Briselu, za pomoć poplavljenim područjima.

Francuski premijer je naveo da su reči Nikolića "glas mudrosti". Vals je dodao da je "dirnut iskrenim prijateljstvom srpskog naroda koja je vidljiva na svakom koraku".

Francuski premijer je pohvalio uspešno sprovodjenje strukturnih reformi i dinamiku ulaska Srbije u EU, istakavši da nije lak zadatak političara ni u Srbiji ni u Francuskoj, da uvere svoje gradjane da je EU pravi put za njihovu bolju budućnost.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Francuski premijer upozoren na "Veliku Albaniju"

Izvor: Mondo, 07.Nov.2014

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić upozorio je danas francuskog premijera na projekat velike Albanija, kao potencijalni problem i za celu EU...Foto: screenshot/YouTube..Predsednik Nikolić je svog kolegu iz francuske vlade upozorio na sve učestalije provokacije Albanaca u regionu mogu pretvoriti u...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.