Nikolić u Tunisu: Zajednički na treća tržišta

Izvor: Blic, 06.Mar.2014, 15:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić u Tunisu: Zajednički na treća tržišta

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić poručio je danas u Tunisu da je Srbija politički stabilna i poželjna destinacija za strane investitore.

- Pravna sigurnost, geografski položaj i odlična radna snaga čine Srbiju dodatno atraktivnom - rekao je Nikolić, koji je u poseti Tunisu.

Posle sastanka Nikolića sa predsednikom Vlade Tunisa Mehdijem Džomom, rečeno je da su se saglasili kako bi što pre trebalo formirati mešovito preduzeće koje bi zajednički istupalo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na trećim tržištima.

Nikolić je danas položio vence na groblja srpskih vojnika u Bizerti i Menzel Kurgibi u Tunisu, a obišao je i nacionalni spomenik "Sedžumi".

U okviru posete Tunisu, Nikolića je danas dočekao ministar odbrane Tunisa Gazi Žeribi, uz svečanu gardu i vojne počasti.

Nikolić je posetio Srpsko vojničko groblje u Bizerti, na kom su sahranjeni srpski vojnici stradali u periodu od 1916-1919. godine, gde je položio vijenac na kome je zapisano - "Junačkim precima, ponosni potomci".

On je posetio i mauzolej francuskim i srpskim vojnicima, prenose beogradski mediji.

U Tunisu je sahranjeno više do 2.000 srpskih vojnika.

U delegaciji koju predvodi Nikolić su i ministar spoljnih poslova Srbije Ivan Mrkić i ministar kulture i informisanja Srbije Ivan Tasovac.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.