Nikolić sa učenicima i profesorima Matematičke gimnazije

Izvor: Studio B, 19.Jul.2012, 11:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić sa učenicima i profesorima Matematičke gimnazije

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić poručio je u razgovoru sa učenicima Matematičke gimnazije, koji su na najbolji mogući način predstavljali Srbiju na nedavno održanoj Matematičkoj olimpijadi, da talentovana deca ne smeju biti prepuštena sama sebi.

Predsednik Nikolić se mladim matematičarima zahvalio što su obradovali naciju svojim uspehom, a celom svetu prikazali potencijale kojima naša zemlja >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << raspolaže, saopšteno je iz preš službe predsednika Republike.

On je naglasio da država ubuduće mora daleko odgovornije da se odnosi prema obrazovanju i vaspitanju mladih i da talentovana deca nikako ne smeju biti prepuštena sama sebi.

Predsednik Nikolić je posebno istakao da je briga o najmlađima nacionalni interes naše zemlje, prema kome država i naše društvo moraju da se odnos sa punom pažnjom.

 

Država će nastaviti da ulaže u mlade talente

 

Ministar prosvete i nauke Žarko Obradović primio je danas učenike Matematičke gimnazije iz Beograda koji su učestvovali na Međunarodnoj olimpijadi iz matematike u Argentini i poručio da država čini dosta, ali ne dovoljno po pitanju ulaganja u mlade talente i da je potrebno povećati izdvajanja iz budžeta za te potrebe.

Prijemu u ministarstvu nije prisustvovao Teodor fon Burg, pobednik olimpijade i najbolji takmičar svih vremena, sa osvojenih šest odličja.

Na pitanje novinara kako komentariše navode u medijima da se Fon Burg nije odazvao pozivu da prisustvuje prijemu zbog nezadovoljstva ulaganjem države u mlade talente, Obradović je odgovorio da država čini sve što je u njenoj moći po tom pitanju.

"To je njegov lični stav, ali ćemo nastaviti da pomažemo sve mlade. Država čini sve što može i vi to uvek možete da prihvatite kao dovoljno ili nedovoljno", rekao je Obradović.

Ministar je takođe kazao da država čini dosta, ali ipak ne i dovoljno po pitanju ulaganja u mlade talente. "To nije dovoljno jer ima stvari koje treba uraditi kao na primer da se poveća izdvajanje iz budžeta za mlade talente ali ne samo iz ministarstva prosvete već i iz drugih ministarstava", poručio je Obradović.

On je izrazio žaljenje što prijemu nije prisustvovao Fon Burg, koji je na tom takmičenju osvojio četvrto zlato po redu na takvim takmičenjima i time postao najbolji mladi matematičar na svetu svih vremena.

Obradović je poručio da će se država truditi da na svaki način pomogne razvoj mladih iz Matematičke gimanzije i svih drugih škola kako bi bili prisutni na svim značajnim takmičenjima.

Minstar je potom uručio poklone matematičkoj reprezentaciji među kojima i tablet računar za svakog od učesnika i mobilni telefon za osvajača zlatne medalje Teodora fon Burga.

Vođa tima reprezentacije na matematičkoj olimpijadi Đorđe Krtinić rekao je da su dobri rezultati ostavreni na njoj rezultat i pokazatelj rada sa najtalentovanijim učenicima i dodao "daleko od toga da naš obrazovni sistem ne valja".

Na 53. Međunarodnoj olimpijadi iz matematike održanoj 4. do 16. jula u Argentini osvojeno je jedno zlato, dva srebra i jedan bronza, a dva učenika su dobila pohvale.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Najbolji matematičar se vraća u Srbiju ako bude uslova za rad

Izvor: NoviMagazin.rs, 19.Jul.2012

Najbolji mladi matematičar na svetu Teodor fon Burg, koji odlazi na studije u Oksford, kaže da će se vratiti u Srbiju ako ovde bude uslova za rad.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Nikolić sa mladim matematičarima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Jul.2012

BEOGRAD -..Predsednik Srbije Tomislav Nikolić poručio je danas u razgovoru sa učenicima Matematičke gimnazije, koji su na najbolji mogući način predstavljali Srbiju na nedavno održanoj Matematičkoj olimpijadi, da talentovana deca ne smeju biti prepuštena sama sebi...Predsednik Nikolić se mladim...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.