Nikolić raspisao izbore za 16. mart

Izvor: Studio B, 29.Jan.2014, 10:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić raspisao izbore za 16. mart

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić raspisao je danas vanredne parlamentarne izbore za 16. mart.

Nikolić je, na obrazloženi predlog vlade, potpisao ukaz o raspuštanju Skupštine Srbije i odluku o raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora.

Biće to deseti parlamentarni izbori od uvođenja višestranačja, a sedmi vanredni.

Premijer Ivica Dačić i prvi potpredsednik Vlade Aleksandar >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << Vučić juče su Nikoliću uručili obrazložen predlog vlade za raspuštanje parlamenta u kojem se navodi potreba da se obezbedi što šira podrška reformama i modernizaciji društva.

"Sa ciljem ostvarenja uslova za izjašnjavanje građana o budućem pravcu državne politike i ostvarivanja što šire društvene podrške za ubrzane reforme i modernizaciju društva, predlažemo da se Narodna skupština raspusti, održe novi izbori za narodne poslanike i saglasno volji naroda izabere nova vlada", navedeno je u obrazloženju.

Istog dana, 16. marta biće održani i izbori za beogradski parlament.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.