Nikolić ne očekuje raspisivanje vanrednih izbora

Izvor: Blic, 12.Apr.2010, 09:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić ne očekuje raspisivanje vanrednih izbora

Lider Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić izjavio je da ne očekuje raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora, jer je vladajuća većina saglasna da "okidač" za to neće biti inicijativa opozicije koja je prikupila potpise milion građana za njihovo raspisivanje. Tomislav Nikolić: SNS je jedina alternativa vlasti

"Nije >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nam bio cilj samo da promovišemo stranku i potvrdimo njenu jačinu, jer je svaka akcija opozicije koja uzdrma vlast korak bliže raspisivanju vanrednih izbora", rekao je sinoć Nikolić, uoči današnjeg sastanka sa premijerom Srbije Mirkom Cvetkovićem.

Prema njegovoj oceni, predsednik vlade je mudro postupio kada je odlučio da se sastane s predstavnicima SNS, Nove Srbije i Demokratske stranke Srbije koji će mu predati više od milion potpisa građana, prikupljenih u akciji za raspisivanje vanrednih izbora.

Blagojević (Cesid): Male šanse za nove izbore

Izvršni direktor Cesida Marko Blagojević ocenio je da su šanse za raspisivanje vanredih izbora male i da sve zavisi od volje vladajuće koalicije. "Nije sporno da bi naprednjaci na izborima dobili podršku milion građana i to nije brojka koja bi mogla da zabrine aktuelnu vlast, ali bi ipak trebalo da se zapitaju zbog čega je milion građana nezadovoljno i hoće promene", naglasio je on. Poslednja istraživanja CESID-a, kazao je Blagojević, pokazuju da bi cenzus na izborima prešle samo SNS i DS, koje imaju najveću podršku građana i izdvojile su se od ostalih stranaka.

"Time pokazuje da je akcija opozicije značajna, jer na neki način i sam učestvuje u njoj, ali i da mu nije svejedno šta građani Srbije misle. Možda bi njihovim potpisima trebalo da suprotstavi svoju argumentaciju", naveo je Nikolić gostujući u "Utisku nedelje" na B92.

On je ocenio da Demokratska stranka ozbiljno shvata akciju prikupljanja potpisa za raspisivanje parlamentarnih izbora, što "potvrđuju ulaganja u njihovu kampanje za izbore na lokalnom nivou".

"Uveren sam da bi na izborima naprednjaci dobili veću podršku nego Demokratska stranka, a znam i da smo mi jedina alternativa aktuelnoj vlasti, pa bi tako i nastupali u kampanji", dodao je Nikolić.

Politički analitičar Jovo Bakić ocenio je da je akcija opozicije bila usmerena na mobilizaciju stranačkih simpatizera.

Iz Kabineta predsednika Vlade Srbije potvrđeno je će premijer danas primiti predstavnike opozicije.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.