Nikolić na donatorskoj konferenciji u Briselu!

Izvor: BKTV News, 02.Jul.2014, 18:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić na donatorskoj konferenciji u Briselu!

Beograd – Predsednik Srbije Tomislav Nikolić prisustvovaće 16. jula u Briselu donatorskoj konferenciji za otklanjanje posledica poplava u Srbiji i Bosni i Herecegovini, najavio je danas ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.
 
Dačić je, na redovnoj mesečnoj konferenciji u ministarstvu spoljnih poslova, rekao i da će predsedavajući Predsedništva BiH Bakir Izetbegović >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << prisustvovati konferenciji koja će biti organizovana u sedištu Evropske unije.
- Oni će izvestiti o razmeri i obimu štete koje su dve zemlje pretrpele - rekao je Dačić.
On je podsetio da će konferencijom kopredsedavati Francuska i Slovenija, dodavši da će skupu prisustvovati predstavnici Međunarodnog monetarnog fonda, Ujedinjenih nacija, OEBS-a i veliki broj nevladinih organizacija.
- Važno je da ova konferencija ima regionalni karakter - naveo je on.
Dačić je naveo da je na deviznim računima diplomatsko-kunzularnih predstavništva Srbije širom sveta i putem Pejpala prikupljeno skoro sedam miliona evra pomoći.
On je precizirao da je preko diplomatsko-konzularne mreže prikupljeno do sada oko šest miliona i 160.000 evra, a putem Pejpala blizu 700.000 evra.
- Prikupljeno je i dopremljeno u Srbiju oko 5.500 tona razne robe u vrednosti većoj od 19,5 miliona evra - naveo je on.
Dačić je najavio da će 8. jula učestvovati na godišnjem ministarskom sastanku Socio-ekonomskog saveta UN u Njujorku, gde će govoriti o razmeri i obimu katastroflanih poplava koje su našu zemlju pogodile u maju.
Šef diplomatije je najavio da će pozvati sve članice svetske organizacije da učestvuju na donatorskoj konferenciji u Briselu.
 
Izvor:Blic
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

Nikolić sa šefom bugarske diplomatije

Izvor: RTS, 03.Jul.2014, 12:06

Predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić razgovarao je u Beogradu sa ministrom spoljnih poslova Republike Bugarske Kristijanom Vigeninom...Tomislav Nikolić je rekao da je Evropska unija strateški cilj Srbije, ali da to ne isključuje mogućnost saradnje i sa Rusijom, što je prednost koju naša...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.