Nikolić izgubio već 5 kilograma

Izvor: B92, 20.Apr.2011, 17:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Nikolić izgubio već 5 kilograma"

Beograd -- Lekarski konzilijum apelovao na Tomislava Nikolića da prestane da odbija da uzima tečnost, jer mu to ozbiljno ugrožava život.

Lekar Ljubomir Ilić je rekao da štrajk glađu može da se odvija i da ne ugrožava život Nikolića, za razliku od odbijanja tečnosti.

Prema njegovim rečima, lider naprednjaka koji štrajkuje glađu i žeđu pet dana je iznuren i svaki dan gubi po jedan >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kilogram, te je do sada izgubio pet kilograma. Sledeće obraćanje lekara koji se staraju o Nikoliću najavljeno je za sutra u devet sati.

"Ulažemo velike napore da korigujemo uočeni disbalans vode i elektrolita. Intravenskim putem Nikolić i dalje odbija da unese i najosnovnije lekove", rekao je Ilić.

Predsednik SNS, koji traži vanredne parlamentarne izbore, juče je počeo da prima infuziju.

Zamenik predsednika SNS Aleksandar Vučić rekao je posle popodnevne posete Tomislavu Nikoliću da je stanje lidera stranke isto kao i jutros - stabilno.

Vučić je novinarima u privatnom Kliničko-bolničkom centru "Beograd" rekao da je Nikolićevo stanje nepromenjeno u odnosu na jutrošnje.

Tomislav Nikolić i dalje odbija da uzima hranu i vodu, ali mu se infuzijom nadoknađuje neophodna količina tečnosti. Sa njim je razgovarao i ambasador Ruske Federacije u Srbiji Aleksandar Konuzin. Predsednik Nove Srbije Velimir Ilić očekuje da će "i ovo biti jedan pomak ka posredovanju" da se predsednik Srbije Boris Tadić, kako je rekao, "urazumi" i da se ovaj problem prevaziđe.

Konuzin nije želeo da govori o poseti, a kasnije je ambasada Rusije saopštila da je Tomislava Nikolića posetio kao ličnog poznanika.

Inače, čekaonica Beogradskog kliničkog centra pretvorena je u improvizovani pres centar. Novinari svih beogradskih redakcija po čitav dan provode u ovoj zdravstvenoj instituciji i čekaju nove informacije.

Vučić: Miting SNS između Uskrsa i 1. maja

Naprednjaci pokušavaju da utiču na Tomislava Nikolića da prekine štrajk glađu, ali on to ne želi. Aleksandar Vučič je najavio novi miting u Beogradu između Uskrsa i 1. maja, ukoliko se Nikolićevo stanje pogorša.

Istovremeno, iz vladajuće Socijalističke partije Srbije stižu nešto pomirljiviji tonovi. Ivica Dačić poručuje da bi, da je on na mestu Borisa Tadića, izbore raspisao odmah.

Vučić je optužio pojedine medije da vode "monstruoznu kampanju protiv Nikolića i SNS-a".

Vučić je dodao da će SNS nastaviti proteste, ali da će u naredna dva dana javnost obavestiti o tim akcijama i najavio da će ponovo organizovati miting do 1. maja, na kome će tražiti da se "ne prodaje Telekom".
Pogledaj vesti o: Partizan,   Štrajk

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.