Nikolić ide u Jerusalim, na sahranu Šimona Peresa

Izvor: B92, 29.Sep.2016, 12:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić ide u Jerusalim, na sahranu Šimona Peresa

Beograd -- Predsednik Tomislav Nikolić prisustvovaće ceremoniji državne sahrane bivšeg predsednika Izraela Šimona Peresa, saopšteno je iz kabineta predsednika.

Državna ceremonija biće održana na izraelskom nacionalnom groblju Gora Hercl u Jerusalimu, u petak 30. septembra 2016. godine.

Bivši izraelski predsednik i dobitnik Nobelove nagrade za mir, 93. godišnji Šimon Peres, preminuo je juče u Tel Avivu.

Bivši predsednik Izraela, dobitnik >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Nobelove nagrade za mir Šimon Peres, umro je u 94. godini, dve nedelje nakon što je pretrpeo moždani udar.

Dva puta je služio kao premijer, a od 2007. do 2014. godine bio je predsednik.

Nobelovu nagradu za mir dobio je 1994. godine zbog svoje uloge u sklapanju mira sa Palestincima u Oslu godinu dana ranije. Tu nagradu podelio je sa tadašnjim izraelskim premijerom Rabinom koji je kasnije ubijen i palestinskim liderom Jaserom Arafatom .

Uprkos svojim godinama Peres je ostao aktivan, uglavnom preko svoje NVO koja promoviše bliže veze između Izrelaca i Palestinaca i bori se za mir.
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nikolić ide na sahranu Šimona Peresa

Izvor: N1 televizija, 29.Sep.2016

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić prisustvovaće sutra u Jerusalimu ceremoniji državne sahrane bivšeg predsednika Izraela Šimona Peresa...Peres će biti sahranjen na Brdu Hercl u Jeruslimu na mestu gde počivaju veliki izraelski lideri između bivših premijera Jicaka Rabina i Jicaka Šamira...Sahrani...

Nastavak na N1 televizija...

Uhapšeno nekoliko Jevreja zbog plana remećenja Peresove sahrane

Izvor: Blic, 29.Sep.2016

Nekoliko Jevreja osumnjičenih da bi mogli da poremete sahranu bivšeg predsednika Izraela Šimona Peresa je uhapšeno, izjavio je večeras šef izraelske policije Roni Alšeik...Na brifingu za novinare uoči sahrane Alšeik je rekao da je bilo specifičnih bezbednosnih upozorenja, prenose izraelski...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.