Nikolić i Vučić sa srpskim predstavnicima BiH i RS

Izvor: RTS, 01.Sep.2016, 13:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić i Vučić sa srpskim predstavnicima BiH i RS

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić sastaće se danas sa predsednikom vlade Aleksandrom Vučićem i srpskim predstavnicima iz Bosne i Hercegovine, povodom dešavanja u Republici Srpskoj.
Kako je saopšteno sa Andrićevog venca, Nikolić će razgovarati i sa članom Predsedništva BiH Mladenom Ivanićem, predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom, predsednicom Vlade RS Željkom Cvijanović i predsednikom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Srpske demokratske stranke Mladenom Bosićem.
Sastanak je zakazan za 14.30 sati u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike.
Potpredsednik Vlade Nebojša Stefanović rekao je za Prvu televiziju da Vlada i premijer čine sve da Srbija ostane stabilna ali i da bude garant i potpora Republici Srpskoj.
Kako je rekao, danas će se razgovarati o stvarima potpuno otvoreno - naš cilj da se priča o svemu što opterećuje situaciju u regionu i u Srbiji i u BiH.
"Srbija poslednjih godina vrlo odgovorno vodi svoju politiku ne vređamo bilo koga, ne provociramo , bilo koga i ne činimo ništa što bi ugrozilo stabilnost i bezbednost", rekao je Stefanović.
Na pitanje da li Srbija treba da ubedi Dodika da odustane od referenduma, Stefanović je rekao da Srbija ne priča tako sa "svojim narodima i sa ljudima koje smatra da su nam mnogo više od prijatelja".
Napomenuo je da Srbija želi da čuje šta su otvorene ideje i predlozi i o čemu se razmišlja.
"Čak i ako bude različitih ideja i mišljenja nećete čuti svađu između Srbije i RS . To je veliko dostignuće jer nećete nikada čuti lošu reč prema našem narodu i ljudima koji se bave ovim poslom i odlučuju o sudbini RS. Ne želimo bilo kakve sukobe, hoćemo da konstruktivno razgovaramo, vodeći računa i o interesima RS i Srbije", napomenuo je Stefanović.
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da će na današnjem sastanku sa predsednikom i premijerom Srbije biti reči i o primeni Dejtonskog sporazuma, odnosno ponašanju i radu visokog predstavnika za BiH.
U izjavi za Radio RS ocenio je da je Savet za implementaciju mira u BiH neformalno telo koje služi za teror nad srpskim narodom i institucijama Republike Srpske, pa je i stav povodom referenduma po njegovom mišljenju u skladu sa takvim ponašanjem i nema značaja.
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.