Nikolić i Vučić čestitali Dan garde i VOA

Izvor: Mondo, 06.Maj.2013, 13:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić i Vučić čestitali Dan garde i VOA

Povodom Dana garde i Dana Vojnoobaveštajne agencije, čestitke uputili predsednik Tomislav Nikolić i ministar odbrane Aleksandar Vučić.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić čestitao je pripadnicima gardijske jedinice 6. maj, Dan garde, objavljeno je na sajtu Ministarstva odbrane.

U čestitiki objavljenoj na sajtu Ministarstva >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << odbrane Nikolić je naglasio: "Nastavljajući tradiciju Srpske Gvardije, dugu gotovo pola veka, zahvaljujući znanju, iskustvu i visokom profesionalizmu, izgradili ste renomiranu jedinicu koja s pravom nosi epitet elitna."

"Savesnim i odgovornim izvršavanjem zadataka iz oblasti obuke, obezbeđenja objekata i ličnosti i vojnog protokola za potrebe državnog i vojnog rukovodstva potvrđujete da ste važan činilac u izgradnji moderne i funkcionalne Vojske Srbije", istakao je Nikolić.

Nikolić je siguran da će gardijska jedinica i ubuduće uspešno izvršavati zadatke iz svoje nadležnosti i doprineti unapređenju ugleda, kako Vojske, tako i Republike Srbije.

Predsednik i ministar odbrane uputili su česttitke i pripadnicima gardijske jedinice čestitku je uputio i ministar odbrane Aleksandar Vučić povodom Dana Vojnoobaveštajne agencije (VOA.)

"Protekla godina bila je puna izazova za sve nas, ali ste svojim profesionalnim radom doprineli jačanju

bezbednosno-obaveštajnog sistema naše zemlje i uspešno realizovali sve poverene zadatke u skladu sa državnim interesima i ciljevima", istakao je Nikolić.

Imajući na umu da nas ozbiljna iskušenja očekuju i u narednom periodu, naglasio je Nikolić, od vas se zahteva da blagovremeno sprečite moguća strategijska iznenađenja i uvek budete korak ispred u cilju zaštite i odbrane nacionalnih interesa.

Uz čestitke za praznik, želim vam uspehe u unapređenju obaveštajnih sposobnosti i afirmaciji vaše Agencije, navodi se u obaveštenju.

Tokom prethodne godine Vojnoobaveštajna agencija (VOA), kao nosilac obaveštajne funkcije, pokazala je izuzetan nivo profesionalnosti u realizaciji poverenih zadataka i u skladu sa spoljnopolitičkim i bezbednosnim prioritetima naše zemlje, istakao je ministar odbrane Srbije Aleksandar Vučić.

(Fonet/MONDO, foto: Beta, Miloš Miškov)

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nikolić i Vučić čestitali Dan garde i VOA

Izvor: Studio B, 06.Maj.2013

Povodom Dana garde i Dana Vojnoobaveštajne agencije, čestitke uputili predsednik Tomislav Nikolić i ministar odbrane Aleksandar Vučić...Predsednik Srbije Tomislav Nikolić čestitao je pripadnicima gardijske jedinice 6. maj, Dan garde, objavljeno je na sajtu Ministarstva odbrane...U čestitiki objavljenoj...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.