Nikolić i Kolinda dogovorili susret

Izvor: Večernje novosti, 28.Sep.2015, 08:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić i Kolinda dogovorili susret

PREDSEDNIK Srbije Tomislav Nikolić i njegova hrvatska koleginica Kolinda Grabar Kitarović dogovorili su se o zvaničnom susretu u što kraćem roku, kako bi se na najvišem nivou smirile strasti posle krize koju je izazvao Zagreb blokadom granice. Ovo je, kako "Novosti" saznaju, najvažniji detalj sa neformalnog susreta Nikolića i Kitarovićeve u Njujorku, tokom prijema za šefove država koji je upriličila nemačka kancelarka >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << Angela Merkel. Kako prenose naši dobro obavešteni izvori, prvi susret zvaničnika dveju zemalja posle višednevnog političko-ekonomskog rata protekao je u prijatnom tonu i sa željom da se što pre otopi led između Beograda i Zagreba. Oni su se složili da sukob do kojeg je došlo nije put za stvaranje potrebne atmosfere za saradnju u regionu da će se potruditi da odnosi između dve zemlje što pre ponovo krenu uzlaznom putanjom. Upravo zbog toga, iniciran je susret dvoje predsednika, koji će se desiti čim se pronađe slobodan termin. Cilj je da se umire tenzije izazvane paralizom graničnih prelaza koju je inicirala Hrvatska. Nikolić je trenutno u Njujorku gde predvodi delegaciju Srbije, u kojoj je i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, koja će učestvovati na generalnoj debati Generalne skupštine Ujedinjenih nacija. Zasedanje počinje u ponedeljak i trajaće do 6. oktobra. Nikolić i Dačić učestvovaće i na brojnim pratećim skupovima na visokom nivou, koji se održavaju u Ujedinjenim nacijama tokom generalne debate, i tamo predstaviti stavove Srbije u vezi sa ključnim pitanjima od međunarodnog značaja i nacionalnog interesa. KONSULTACIJE U BEOGRADU PREDSEDNIK Srbije je u nedelju govorio na samitu UN o agendi održivog razvoja, gde je najavio da Beograd planira da krajem godine organizuje regionalne konsultacije o realizaciji ove agende. On je podsetio da se Srbija trenutno nalazi pod velikim pritiskom zbog migrantske krize.
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Uskoro susret Nikolića i Kitarovićeve

Izvor: Cafe.ba, 28.Sep.2015

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić i Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović dogovorili su se o zvaničnom susretu u što kraćem roku, kako bi se na najvišem nivou "smirile strasti" poslije krupne krize koju je izazvao Zagreb blokadom granice, pišu beogradske "Večernje novosti"...List navodi da je ovo...

Nastavak na Cafe.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.