Nikolić i Erdogan o saradnji dve zemlje

Izvor: S media, 22.Jun.2012, 15:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić i Erdogan o saradnji dve zemlje

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić razgovarao je u Rio de Žaneiru s turskim premijerom Redžepom Tajipom Erdoganom o unapredjenju saradnje, posebno u oblasti ekonomije, saopštila je predsednikova pres služba.

U razgovoru je, kako se dodaje, istaknuta namera Turske da pomogne ekonomski oporavak Srbije kroz investicije u infrastrukturne projekte.

Srbija je izuzetno važna zemlja na >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Balkanu, rekao je Erdogan i ukazao da uz to ide i velika odgovornost.

Srbija organizovala poseban skup na samitu u Riju

Nikolić u Rio de Žaneiru

Josipović: Vrata prema Srbiji nisu zatvorena

Turska očekuje od Srbije da bude primer i temelj mira i stabilnosti u ovom delu Evrope, istakao je Erdogan.

Nikolić je istakao da dobri odnosi dve zemlje treba i dalje da se unapredjuju, naročito u oblasti ekonomije, u interesu gradjana obe države.

On je dodao da Srbija pridruživanje Evropskoj uniji smatra svojim strateškim ciljem i da od toga neće odstupiti.

Nikolić je takodje kazao da Srbija ima ogroman potencijal u prirodnim i ljudskim resursima, koji predstavljaju njenu komparativnu prednost, i da će i dalje graditi mostove dobrosusedske saradnje i raditi na tome da Srbija bude pre svega ekonomski jaka i prosperitetna.

Erdogan i Nikolić su razgovarali u Rio de Žaneiru gde učestvuju na konferenciji UN o održivom razvoju koja se danas završava.

(Beta)

Foto: AP/Beta

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.