Nikolić: Zapad da razmisli koliko je demokratski

Izvor: Mondo, 13.Okt.2016, 17:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić: Zapad da razmisli koliko je demokratski

Zapadne zemlje treba da razmisle da li su zaista demokratske ili su pod komandom jednog lidera, izjavio je danas srpski predsednik Tomislav Nikolić.

"Verujem da mnoge države, uključujući one koje čvrsto veruju da su demokratske, treba da zastanu i razmisle da li zaista žive po sopstvenim principima ili uvek izvršavaju naredbe jednog vođe" rekao je Nikolić u intervjuu za rusku novinsku agenciju TAS S.

Nikolić je rekao da "danas mnogi govore loše >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << o Rusiji, o navodnim ruskim pretnjama, ali oni ne znaju šta se zaista dešava".

TAS S prenosi da je Nikolić istakao da je Srbija "položila test, dokazujući sposobnost da održi visok nivo bilateralnih odnosa sa Rusijom".

"Da je Beograd pratio stope mnogih zapadnih zemalja uvođenjem sankcija Moskvi, možda bi tek godinama kasnije shvatili da smo potpali pod njihov uticaj. Sa druge strane, da smo uveli sankcije, upropastili bi sve šta smo postigli kroz godine i vekove samo zato što je neko drugi to naredio" rekao je Nikolić.

"Niko nikada neće moći da izdaje naređenja mojoj zemlji", rekao je predsednik Srbije.

"Dobili smo dokaze ruskog prijateljstva. Srbija je, sa druge strane, donela dokaze da je vaš istinski prijatelj", naglasio je Tomislav Nikolić.

NEMA RAZLOGA DA SE OPET NE KANDIDUJEM

Tomislav Nikolić rekao je danas da nema nijednog razloga zbog kojeg se ne bi kandidovao na sledećim predsedničkim izborima, ali da je o njima još rano govoriti.

"Ne bih voleo da se Srbija zbog neke moje izjave okrene kampanji za predsedničke izbore. Predugo bi trajala kampanja, a ja barem imam još posla", rekao je Nikolić.

Odgovarajući na pitanje ruskih novinara da li će se kandidovati na predstojećim predsedničkim izborima, Nikolić je rekao da ne postoji razlog da se ne kandiduje.

"Taj razlog nije ni nesposobnost, taj razlog nije zdravlje, taj razlog nije umor i taj razlog nije da sam ja završio sve poslove - nisam. Dakle takav razlog ne postoji, videćemo", napomenuo je predsednik Srbije.

On je naglasio da ima još mnogo toga da obavi, te da je još izazova pred nama koje moramo da rešimo do predsedničkih izbora.

 Izbori će kako je istakao biti na vreme - redovni, te da nema potrebe da se razgovara o tome.

"Opozicija će intenzivno pričati o predsedničkim izborima, a šta bi drugo radili. Ja ću o tome da progovorim kada za to dođe vreme i kada to bude", naglasio je Nikolić.

Predsednik Srbije posetio je danas Svetotrojičku lavru Aleksandar-Nevski gde je prisustvovao molebanu kod moštiju Svetog blagovernog kneza Aleksandra-Nevskog i odao počast grofu Mihailu Andrejeviću Miloradovicu u "Sali heroja".

Prilikom posete episkop Kronštatski Nazarij poklonio je predsedniku Republike ikonu Bogorodica Nevska skoroposlušnica, saopštila je Pres služba predsednika.

Nikolić je Svetotrojičku lavru Aleksandar Nevski posetio drugog dana boravka u Sankt Peterburgu, gde je juče svečano otvorio Generalni konzultat srbije.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

NIKOLIĆ: Nema razloga da se ne kandidujem, vreme je za drugačiji razgovor sa Briselom

Izvor: Kurir, 13.Okt.2016

...Taj razlog nije ni nesposobnost, taj razlog nije zdravlje, taj razlog nije umor i taj razlog nije da sam ja završio sve poslove - nisam Dakle takav razlog ne postoji, videćemo, rekao je Nikolić "Imam još mnogo toga da obavim, još je izazova pred nama koje moramo da rešimo do predsedničkih izbora,...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.