Nikolić: Teslinu zaostavštinu čuvati sa ponosom

Izvor: Studio B, 10.Jul.2014, 13:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić: Teslinu zaostavštinu čuvati sa ponosom

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić, povodom godišnjice rođenja Nikole Tesle, istakao da dostignuća Tesle predstavljaju zaostavštinu koju Srbija sa ponosom treba da čuva i nesebično deli sa čitavim čovečanstvom.

Nikolić je, u razgovarao sa izvršnom direktorkom Tesline naučne fondacije Marinom Švabić, ponovio izraze zahvalnosti povodom uručene Tesline nagrade i rekao da je Nikola Tesla bio >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << čovek budućnosti, čovek koga buduće generacije ne mogu i ne smeju da zaborave.

Marina Švabić se u ime Tesline naučne fondacije zahvalila predsedniku Nikoliću na ličnom doprinosu da se očuva uspomena na život i delo istaknutog naučnika, genijalnog pronalazača Nikole Tesle, saopštila je Pres služba predsednika republike.

Teslina naučna fondacija iz Amerike je, u januaru ove godine, godišnju nagradu "U duhu Tesle" za 2013. godinu dodelila predsedniku Nikoliću za pokroviteljstvo i lični doprinos postavke Teslinog spomenika na prostoru Vardenklif laboratorije u Njujorku.

 

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Teslinu zaostavštinu čuvati sa ponosom

Izvor: Akter, 10.Jul.2014

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić, povodom godišnjice rođenja Nikole Tesle, istakao je da dostignuća Tesle predstavljaju zaostavštinu koju Srbija treba da čuva

Nastavak na Akter...

Nikolić: Teslinu zaostavštinu čuvati sa ponosom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Jul.2014

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić, povodom godišnjice rođenja Nikole Tesle, istakao je danas da dostignuća Tesle predstavljaju zaostavštinu koju Srbija sa ponosom treba da čuva i nesebično deli sa čitavim čovečanstvom.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.