Nikolić: Srbija ostaje zahvalna Rusiji

Izvor: NoviMagazin.rs, 12.Okt.2016, 18:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić: Srbija ostaje zahvalna Rusiji

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić danas je svečano otvorio Generalni konzulat Srbije u Sankt Peterburgu, navodeći da otvaranje konzulata još jednom svedoči o značaju strateškog partnerstva Srbije i Rusije, saopštila je Služba za saradnju s medijima predsednika.

"Za svaku državu bilo je i ostaje pitanje časti i prestiža da bude predstavljena u ovom gradu. Srbija je već od 1879. i u vreme carske >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Rusije imala svoje stalno poslanstvo u Sankt Peterburgu. Otvaranjem Konzulata, još jednom svedoči smisao i značaj savremenog strateškog partnerstva Srbije i Rusije", rekao je Nikolić.

Nikolić je rekao da se otvaranjem konzulata "istovremeno učvršćuje sjajana istorijska vertikala duhovne i kulturne bliskosti koja se kao nasleđe prenosi sa generacije na generaciju".

"Svaka generacija je dužna da tom nasleđu doda nešto što je povesno slovo njenog doba. Od danas, to dragoceno viševekovno zaveštanje postaje bogatije za ovu instituciju", istakao je predsednik.

Nikolić je rekao da će Srbija večito biti zahvalna Rusiji, pre svega predsedniku Vladimiru Putinu, na iskrenoj podršci u očuvanju teritorijalnog integriteta i zaštiti nacionalnih interesa na međunarodnom planu.

"Veliki vizionar koji svojim građanima obezbeđuje lepšu i mirniju budućnost, danas je oslonac za mnoge nedovoljno jake narode ugrožene silom, i najvažniji oslonac u borbi protiv velikog svetskog zla – terorizma", ocenio je on.

Predsednik je zahvalio počasnom konzulu Genadiju Nikolaeviču Timčenku na tome što je, kako je naveo, nesebično i posvećeno s ljubavlju učinio sve da bi se danas svečano otvorilo ovo zdanje.

"Učinili ste nam čast prihvatanjem odgovornog i za obe zemlje važnog zvanja počasnog generalnog konzula Republike Srbije u Ruskoj Federaciji, sa sedištem u Sankt Peterburgu. Vaše ime nastavlja svetlu tradiciju srpsko-ruskih diplomatskih odnosa započetih davnih dana, još u ranom srednjem veku, i nastavljenih upravo ovde, u gradu retke lepote i velikog značja", rekao je Nikolić.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Nikolić: Srbija ostaje zahvalna Rusiji

Izvor: Beta, 12.Okt.2016

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić danas je svečano otvorio Generalni konzulat Srbije u Sankt Peterburgu, navodeći da otvaranje konzulata još jednom svedoči o značaju strateškog partnerstva Srbije i Rusije, saopštila je Služba za saradnju s medijima predsednika."Za svaku državu  bilo je i...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.