Nikolić: Pregovori na višem nivou

Izvor: B92, 14.Avg.2012, 14:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić: Pregovori na višem nivou

Beograd -- Predsednik Srbije Tomislav Nikolić rekao je u razgovoru sa ambasadorom Austrije Klemensom Kojom da će pregovori Beograda i Prištine biti podignuti na viši nivo.

Nikolić je dodao i da će novi pregovarački tim Srbije preuzeti punu odgovornost za dalje rešavanje situacije na Kosovu.

Odlazeći ambasador Koja je, kako se navodi u saopštenju pres službe predsednika, izrazio podršku naporima Srbije da nastavi proces razgovora s predstavnicima privremenih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vlasti u Prištini.

Nikolić je ambasadora primio danas u oproštajnu posetu, a Koja je izrazio uverenje da Srbija ima budućnost u Evropskoj uniji i podržao napore Beograda da nastavi razgovore s Prištinom.

U saopštenju pres službe predsednika Srbije se navodi i da je ambasador Austrije podsetio na istorijske veze Evrope i Srbije i dodao da će Austrija nastaviti da podržava reforme na evropskom putu Srbije.

Mas: Evropski put Srbije se ne dovodi u pitanje

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić primio je danas u oproštajnu posetu i ambasadora Nemačke u Srbiji Volframa Masa, koji je rekao da ta zemlja podržava Srbiju u njenim nastojanjima da što pre postane punopravan član EU.

"Ambasador Mas je dodao da Nemačka podržava Srbiju u njenim nastojanjima da što pre postane punopravan član Evropske unije, istakavši da se evropski put Srbije više ne dovodi u pitanje", navedeno je u saopštenju.

U saopštenju pres službe predsednika Srbije se navodi da je ambasador Nemačke izrazio želju za daljim unapređenjem odnosa dve zemlje i posebno istakao zainteresovanost Nemačke za saradnju na polju energetike.

On je obavestio predsednika Nikolića o tome da je Nemačka spremna da uloži sredstva u nove zajedničke projekte sa Srbijom, navedeno je u saopštenju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.