Nikolić: Nova vlast Srbije obnavlja stara prijateljstva

Izvor: Studio B, 05.Jun.2013, 18:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić: Nova vlast Srbije obnavlja stara prijateljstva

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić ocenio je da je nova vlast u Beogradu obnovila stara međunarodna prijateljstva, saopštio je Kabine predsednika Republike.

Kako se navodi u saopštenju, Nikolić je u Beogradu razgovarao sa Mohamedom N. Bulifom, ministrom Maroka i predsednikom marokanskog dela Stalnog međuvladinog komiteta Republike Srbije i Kraljevine Maroko.   

Predsednik Srbije je izrazio zadovoljstvo što se staro prijateljstvo Srbije i Maroka obnavlja >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << i učvršćuje. "Pređašnja vlast je smatrala da ulazak u pregovore sa Evropskom unijom podrazumeva zanemarivanje starih prijateljstava sa zemljama Azije, Afrike, članicama Nesvrstanih i zemljama bivšeg SSSR-a. Pobedom na izborima promenili smo naš odnos prema svetu i vratili stara prijateljstva", naveo je Nikolić.   

Ministar Bulif je preneo pozdrave marokanskog naroda, istakavši da se tradicionalni dobri odnosi Maroka i Srbije temelje na zajedničkim stavovima u pogledu ljudskih prava i međunarodnih odnosa. "Visoko cenimo Vaše stavove kada su u pitanju arapske zemlje. Ponekada takve stavove nije bilo lako zauzeti", rekao je Bulif.   

Postojeći sporazumi o saradnji dveju zemalja stari su 30 godina i potrebno ih je aktuelizovati, zajednički je ocenjeno. Nikolić i Bulif složili su se da je punopravno članstvo Srbije u Evropskoj uniji značajno ne samo za našu zemlju, već i za ceo region.
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.