Nikolić: Iran je naš značajan prijatelj

Izvor: Vesti-online.com, 07.Okt.2013, 18:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić: Iran je naš značajan prijatelj

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić i predsednik Skupštine Irana Ali Laridžani ocenili su danas na sastanku u Beogradu da ima mnogo prostora za jačanje ekonomske saradnje dve zemlje uprkos sankcijama koje je Iranu uvela Evropska unija.

Delegacije Irana i Srbije

"Interes Srbije je da razvija prijateljske odnose sa svim >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << državama u svetu, a prijateljstvo sa Iranom ima dugu tradiciju, i za Srbiju je izuzetno značajno", rekao je Nikolić u razgovoru sa delegacijom Irana koju predvodi Laridžani.

 

Kako je saopšteno, Nikolić i Laridžani su zaključili da postoji realna mogućnost da se ekonomska saradnja Srbije i Irana podigne na 200 miliona dolara godišnje. Nikolić je izrazio nadu da će se u Srbiji pokazati prvi obrisi izlaska iz ekonomske krize.

 

Predsednik Srbije je, kako je navedeno, zahvalio Iranu za za principijelan stav po pitanju Kosova i Metohije, to jest odluku da ne prizna jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova.

 

Predsednik Skupštine Irana ranije danas je razgovarao s predsednikom srpskog parlamenta Nebojšom Stefanovićem i premijerom Srbije Ivicom Dačićem.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.