Izvor: NoviMagazin.rs, 12.Mar.2015, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić: Bugarska značajan partner, razvijati saradnju

Predsednik Tomislav Nikolić izjavio je danas da je za Srbiju od ogromne važnosti da sa Bugarskom kao značajnim partnerom održi punu i nesmetanu saradnju i zahvalio Sofiji na podršci koju pruža Beogradu na putu ka EU.

Nikolić je zajedničkoj konferenciji za novinare sa predsednikom Bugarske Rosenom Plevnelijevom, koji se nalazi u >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << poseti Srbiji, naveo da su obe zemlje saglasne da je zajedničkim radom prošire saradnju i da, kako je rekao, "završimo započete projekte i osmislimo nove".

Predsednik Srbije je istakao da mu je drago što je u bugarskom predsedniku našao pravog sagovornika i u tom smislu istakao spremnost za saradnju u mnogim oblastima, poput energetike, infrastrukture...

Predsednik Nikolić je rekao da postoji razumevanje i uzajamna želja za razvoj infrastrukture i izgradnje auto puta Niš-Sofija, čija će izgradnja, dodao je, trajno staviti dve zemlje na mapu najznačajnijih saobraćajnica u ovom delu sveta.

On je dodao da Srbiji bugarsku nacionalnu manjinu smatra svojevrsnim bogatstvom i zlatnom sponom koja dodatno povezuje dve zemlje.

Nikolić je još jednom zahvalio Plevnelijevu na podršci koju Bugarska pruža Srbiji na putu ka EU.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Nikolić - Plevniev: Srbija i Bugarska će nastaviti razvijati saradnju, posebno u oblasti komunikacija

Izvor: Cafe.ba, 12.Mar.2015

- Nikolić je kazao kako je za Srbiju od ogromne važnosti saradnja sa Bugarskom i da ta zemlja pruža Srbiji punopravnu podršku na putu ka EU - Bugarska pruža kategoričnu podršku Srbiji i ostalim zemljama Zapadnog Balkana na putu ka EU, kazao je Plevneliev ocijenivši da je početak pregovora za...

Nastavak na Cafe.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.