Mediji su sedma sila u Srbiji

Izvor: B92, 26.Dec.2013, 21:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Mediji su sedma sila u Srbiji"

Beograd -- Savetnica predsednika Srbije za medije Stanislava Pak Stanković kaže da su mediji postali aktivan činilac u političkom životu u Srbiji.

Ona je priredila večeras prijem za predstavnike domaćih i stranih medijskih kuća i tom prilikom ocenila da su mediji postali aktivan činilac u poltičkom životu Srbije, ali i upozorila na njihovu tabloidizaciju.

Pak Stanković je predstavnicima medija koji su pratili aktivnosti predsednika Srbije Tomislava Nikolića >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kazala da je većina na fer i korektan način pratila aktivnosti predsednika Republike, a da su se oni sa svoje strane trudili da sve informacije pruže na vreme i u skladu s profesijom.

Ona je navela da je od promena 2012. godine nastala jedna potpuno nova faza u položaju medija "koji su postali aktivan činilac u političkom životu Srbije" i naglasila da su i neke veoma važne odluke donete u saradnji s medijima.

"Mediji su postali prava sedma sila u Srbiji", rekla je Pak Stanković.

"Međutim, to je jedna strana medalje, a druga strana je tabloidizacija medija", upozorila je ona i dodala da je jasno i normalno da sa slobodnim tržištem mediji jure rejtinge i tiraže.

"Međutim, rekla bih da to ne treba raditi po svaku cenu", navela je ona, ističući da to ne treba raditi po cenu ugrožavanja interesa Srbije i ugrožavanja predsednika Republike pisanjem neistina, fabrikovanjem vesti...

"Nemojte da zaboravite da su rejtinzi nešto što nije konstanta, ali je dobro novinarstvo konstanta", poručila je Pak Stanković.

Ona je novinarima u narednim godinama poželela mnogo više kvaliteta u odnosu na kvanititet, analitičkog i istraživačkog novinarsta, tekstova u oblasti kuture, obrazovanja, nauke.
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pak: Mediji aktivan činilac u životu Srbije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Dec.2013

Savetnica predsednika Srbije za medije Stanislava Pak Stanković priredila je večeras prijem za predstavnike domaćih i stranih medijskih kuća i tom prilikom ocenila da su mediji postali aktivan činilac u političkom životu Srbije, ali i upozorila na njihovu tabloidizaciju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Prijem za predstavnike medija

Izvor: RTS, 26.Dec.2013

Stanislava Pak Stanković, savetnica predsednika Srbije za medije, priredila je prijem za predstavnike domaćih i stranih medijskih kuća. Većina medija je na fer i korektan način pratila aktivnosti predsednika Republike, izjavila je Pak Stanković. ..Savetnica predsednika Srbije za medije Stanislava...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.