Koštunica: Glasajte za Nikolića!

Izvor: S media, 16.Maj.2012, 15:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koštunica: Glasajte za Nikolića!

Nakon dogovora lidera dve stranke o pitanjima neutralnosti i promene Ustava, Demokratska stranka Srbije (DS S) pozvala je danas gradjane da u drugom krugu predsedničkih izbora podrže kandidata Srpske napredne stranke Tomislava Nikolića.

Tadić: Na uvrede odgovaram osmehom (VIDEO)

Tadić i Nikolić večeras >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << - “licem u lice”

Nikolić: Neće biti haosa, već promena

Predsednik DS S Vojislav Koštunica i predsednik SNS Tomislav Nikolić potpisali su sporazum o podršci kojim su se saglasili da postoji opravdana sumnja da je došlo do ozbiljnih izbornih neregularnosti i izborne kradje 6. maja, kao i dogovorili da se gradjani na referendumu izjasne o političkoj i vojnoj neutralnosti.

U sporazumu dve stranke navodi se da je utvrdjeno, uz mnogobrojne druge neregularnosti, da nedostaje dvadeset džakova sa izbornim listićima a vlast uporno odbija razuman predlog da se ponovo prebroje glasovi, kao i da je, i pored opravdane sumnje u izbornu kradju predsednik SNS Tomislav Nikolić odlučio da je u interesu Srbije da se održi drugi izborni krug.

Koštunica i Nikolić su se saglasili i da se pitanje da li je u interesu Srbije da bude politički neutralna država, ili Srbija treba da bude članica EU, razreši na demokratski način, tako što će se o tome narod izjasniti na slobodnom referendumu.

DS S i SNS će vodjenjem usaglašene politike u Skupštini Srbije omogućiti da se gradjani i o političkoj i o vojnoj neutralnosti izjasne na referendumu, piše u sporazumu.

Koštunica i Nikolić su se takodje saglasili da se pitanje promene Ustava Srbije neće pokretati i biti podržano bez saglasnosti obe stranke i da će DS S i SNS u Skupštini Srbije voditi usaglašenu politiku kada je u pitanju Ustav Srbije.

(Beta)

Foto: sns.org.rs
Pogledaj vesti o: Maja Nikolić

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.