Kostić u državnoj delegaciji u Turskoj

Izvor: juGmedia, 06.Feb.2013, 21:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kostić u državnoj delegaciji u Turskoj

NIŠ/PIROT – U privrednoj delegaciji Srbije na 12.Poslovnom forumu Srbija-Turska od 2.februara  boravio je i dr Dragan Kostić, izvršni direktor Slobodne zone Pirot i predsednik Privredne komore Niš i podpredsednik Komore Nebojša Bogdanović.

U zvaničnoj poseti Turskoj boravila je državno-privredna delegacija Srbije na čelu sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem.

Forumu su prisustvovale kompanije koje posluju u oblasti poljoprivrede i prehrambene industrije, >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << firme koje se bave proizvodnjom vozila, nameštaja, papira, kao i one iz oblasti transporta, logistike i informacionih tehnologija.

Predsednik Nikolić je na Forumu poručio da je Srbija otvorena za Turske investicije naročito za izgradnju infrastrukture, davanje koncesija na proizvodnju energije. On je pozvao privrednike dve zemlje da sarađuju i razvijaju odnose isto kao što to rade srpske i turske vlasti i da iskoriste Sporazum o slobodnoj trgovini koji Srbija ima sa Rusijom a koji omogućava veliki izvoz robe u tu zemlju.

(Kraj)
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.