Keri hvali Srbiju u pismu Nikoliću

Izvor: B92, 16.Apr.2015, 22:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Keri hvali Srbiju u pismu Nikoliću

Odnosi SAD i Srbije jačaju i na uzlaznoj su putanji, navodi se u pismu koje je državni sekretar SAD Džon Keri, u ime Baraka Obame, poslao Tomislavu Nikoliću.

Sjedinjene Američke Države su saglasne s ocenom predsednika Nikolića da se uloga Srbije, kako regionalno, tako i globalno, umnogome izmenila poslednjih godina, saopšteno je iz kabineta predsednika Nikolića.

Takođe, u pismu se ističe i uloga srpskog predsedavanja OEBS-u, a SAD pozdravljaju odlučnost >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Srbije da podrži principe iz Helsinkija i tokom perioda ukrajinske krize.

Na globalnom planu, doprinos mirovnim misijama u Africi i na Bliskom istoku pokazuju predanost Srbije u davanju podrške mirovnim operacijama širom sveta, navodi se u saopštenju.

Podrška globalnoj koaliciji za borbu protiv "Islamske države", kao i planovi srpske vlade da krajem aprila održi regionalni ministarski sastanak o učešću boraca u sukobima izvan sopstvene zemlje, svedoči o posvećenosti države Srbije u suzbijanju ekstremizma i terorizma, dodaje se u pismu.

Sjedinjene Američke Države takođe pozdravljaju poslednju uspešnu rundu dijaloga s Prištinom, a Keri je podvukao da predsednik Obama ceni "solidarnost Srbije u procesu saradnje naše dve zemlje, kako bi se suočile sa globalnim pretnjama".
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Američko-srpski odnosi jačaju

Izvor: Akter, 16.Apr.2015

Državni sekretar Sjedinjenih Američkih Država Džon Keri uputio je u ime predsednika Baraka Obame pismo predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću..Sjedinjene Američke Države su saglasne sa ocenom predsednika Nikolića da se uloga Srbije, kako regionalno, tako i globalno, umnogome izmenila poslednjih...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.