Kamenovanje ambasada dogovoreno sa Nikolićem

Izvor: Vesti-online.com, 05.Mar.2015, 14:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Kamenovanje ambasada dogovoreno sa Nikolićem"

Lider SRS Vojislav Šešelj tvrdi da se Tomislavom Nikolićem i DSS dogovorio uoči mitinga zbog Kosova u februaru 2008. da se "kamenuju" ambasade SAD i Nemačke i traži da aktuelni predsednik Srbije abolira od svake odgovornosti policijske generale koji se sumnjiče da nisu sprečili te napade.

Šešelj je na pres konferenciji rekao da nije bilo dogovoreno da se organizuje požar, ali je bilo dogovoreno >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << da se "gađa kamenjem i sličnim predmetima".

Šešelj ističe da su radikali ponosni na to što je tada urađeno i ističe da "ne mogu sada kola da se slome na policijskim generalima", koji to i nisu mogli da zaustave.

Lider SRS je dodao i da je Zoran Vujović, koji je tada smrtno stradao u požaru u ambasadi SAD, bio član SRS.

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu u toku je istraga protiv šestorice osumnjičenih u slučaju paljenja ambasada u Beogradu nakon mitinga "Kosovo je Srbija" 21. februara 2008. godine a uskoro će početi i saslušanja svedoka, rečeno je danas Tanjugu u tom tužilaštvu.

Tužilaštvo u pisanoj informaciji dostavljenoj Tanjugu precizira da je naredbom o sprovođenju istrage osumnjičenima stavljeno na teret izvršenje krivičnih dela teško delo protiv opšte sigurnosti i zloupotreba službenog položaja.
Pogledaj vesti o: Vojislav Šešelj

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Šešelj: Sa Nikolićem dogovoreno kamenovanje ambasada

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Mar.2015

Lider SRS Vojislav Šešelj tvrdi da se Tomislavom Nikolićem i DSS dogovorio uoči mitinga zbog Kosova u februaru 2008. da se "kamenuju" ambasade SAD i Nemačke i traži da aktuelni predsednik Srbije abolira od svake odgovornosti policijske generale koji se sumnjiče da nisu sprečili te napade...Šešelj...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.