Jasmina Mitrović-Marić predstavnik države u „Politici a.d.”

Izvor: Politika, 05.Okt.2012, 11:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jasmina Mitrović-Marić predstavnik države u „Politici a.d.”

Jasmina Mitrović-Marić, savetnica predsednika Republike Tomislava Nikolića, imenovana je na jučerašnjoj sednici vlade za predstavnika države u Skupštini akcionara „Politike a.d.”, saznaje „Politika” u Vladi Srbije. Jasmina Mitrović-Marić izjavila je juče popodne za naš list da zvaničnu potvrdu tek očekuje i da još nije dobila dokument o imenovanju.

– Još nisam dobila nikakvu hartiju, parče >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << papira na kom je potvrđeno imenovanje, već su do mene došle samo usmene informacije. Tačno je da mi je Ministarstvo kulture tražilo da im dostavim svoju biografiju, kako bi me predstavilo Vladi Srbije povodom imenovanja za predstavnika države u „Politici a.d.”. Izuzetno sam počastvovana što predlog Ministarstva kulture nije došao sam od sebe, već su me ljudi iz „Politike” predložili ministru kulture. Mnogo je lepše otići tamo gde vas zovu nego tamo gde vas nameću – kaže za „Politiku” Jasmina Mitrović-Marić.

B. B.

-----------------------------------------------------------

Mali akcionari „Politike” traže održavanje Skupštine akcionara

Predstavnici malih akcionara „Politike” oglasili su se juče otvorenim pismom upućenom Vladi Srbije i novom suvlasniku kompanije „Politika novine i magazini”, u kojem su izrazili očekivanja da će vlasničke promene stvoriti uslove za uspešnije poslovanje, a samim tim i stvaranje kvalitetnijih novina.

„Mali akcionari smatraju da ’Politika’ ima u tehnološkom i intelektualnom pogledu veliki potencijal koji bi odgovornijim gazdovanjem bio bolje iskorišćen – za dobrobit svih akcionara i zaposlenih”, saopšteno je u pismu, uz ocenu da mali akcionari „Politike” ne žele unapred da sumnjaju u dobre namere novog suvlasnika.

Mali akcionari „Politike”, kako se navodi u pismu, smatraju da je neophodno što pre zakazati Skupštinu akcionara od koje se očekuje da stvori uslove za pozitivne promene u poslovanju i ulaganja kako bi poboljšala kvalitet izdanja i materijalni položaj zaposlenih.

„Smatramo da je svaka politizacija promena koje su nastupile pogubna kako za medije, tako i za zaposlene. Ukoliko je bilo kršenja zakona i zloupotreba postoje nadležni organi koji su pozvani da to istraže i sankcionišu, i mali akcionari će ih podržati u tome”, navodi se u pismu koje su potpisali ovlašćeni predstavnici malih akcionara Dragan Novaković i Miodrag Obradović.

R. D.

objavljeno: 05.10.2012

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.