Izvor: B92, 25.Maj.2012, 15:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ja sam sanjao o Klaudiji Šifer"

Zagreb -- Hrvatski ministar Predrag Matić, komentarišući izjave Tomislava Nikolića da mu je velika Srbija neostvareni san, rekao da je njegov san ostala Klaudija Šifer.

Novoizabranog predsednika Srbije je novinar Frankfurter algemajne zajtunga u intervjuu podsetio na ranije izjave o tome da "još uvek sanja Veliku Srbiju", na šta je Nikolić odgovorio:

"Tačno. Ima snova koje čovek nikad ne može ispuniti. Ali već odavno vidim da je Hrvatska jedna međunarodno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << priznata država, da su hrvatske granice na Dunavu i da neće biti daljih promena granica. Isto važi i za Bosnu i Hercegovinu. Kao što želim da Srbija postoji u granicama priznatim od međunarodne zajednice, tako to pravo želim i drugim državama. Moji snovi, iz vremena kad se Jugoslavija raspadala, kad se odlučivalo ko će gde živeti, nažalost, nisu se ispunili. I, kako stvari stoje, neće se ni ispuniti", kazao je Nikolić u tom intervjuu.

Informaciju da u Vukovaru danas živi više Srba nego pre deset godina, Nikolić je prokomentarisao rečima: "Tamo je tako jer je Vukovar bio srpski grad. Tamo se Hrvati nemaju zašto vraćati".

Ministar branitelja Hrvatske je, komentarišući izvode iz Nikolićevog intervjua, rekao da je i on imao neke snove koji se nisu ostvarili i da je njegov neostvaren san Klaudija Šifer.

"On kaže da postoje snovi koji se nikada neće ostvariti i ja se s tim slažem. Evo na primer i ja sam ponekad razmišljao o Klaudiji Šifer i shvatio sam da se ti snovi neće ostvariti. Ali postoji i onda druga poslovica da što sto pametnih napravi jedan one druge vrste može upropastiti. Takve izjave sigurno ne čine dobro niti onom kraju, niti onim stanovnicima, niti Hrvatima, a niti Srbima, za koje se on, izgleda, tako jako zalaže", rekao je Matić, a prenosi hrvatski portal Index.hr

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nikolić: Velika Srbija je moj neostvareni san

Izvor: Nezavisne Novine, 25.Maj.2012

MOSTAR - Novoizabrani predsjednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je u opsežnom razgovoru za njemački list "Frankfurter Allgemeine Zeitung" (FAZ) da je projekt Velike Srbije njegov neostvareni san i da danas poštuje međunarodno priznate granice Republike Hrvatske, te da se Hrvati nemaju šta vraćati...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.