Izetbegović spreman za susret sa Nikolićem

Izvor: RTS, 17.Jan.2013, 17:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izetbegović spreman za susret sa Nikolićem

Spreman sam za susret sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem, rekao član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović, dodajući da bi prva prilika za susret mogla biti trilaterala u Istanbulu.

Član Predsedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović poručio je da je spreman za susret sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem, i rekao da se nada da će do toga doći uskoro.

"Nastavak >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << normalizacije odnosa između BiH i Srbije je od izuzetne važnosti za obe zemlje", rekao je Izetbegović, nakon što je Nikolić juče u Beogradu rekao da je član Predsedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda dobrodošao "kao gost ili kao domaćin".

Izetbegović je rekao da je spreman da sarađuje i sastaje se sa bilo kojim predsednikom Srbije kojeg izaberu građani.

"Nažalost saradnja s predsednikom Nikolićem je bila onemogućena nekim njegovim izjavama koje je davao u proteklim mesecima. Međutim, izjave koje gospodin Nikolić daje u poslednje vreme, pa i ova jučerašnja, daju nadu da se ti odnosi mogu popraviti", rekao je Izetbegović agenciji Anadolija.

Prema njegovim rečima, prva prilika za susret mogla bi biti trilaterala u Istanbulu, za koju su ranije izrazili spremnost i Nikolić i predsednik Turske Abdulah Gul, na sastanku koji je on, kako je rekao, imao nedavno u Ankari.

"Nakon toga će verovatno doći do posete tročlanog Predsedništva BiH Republici Srbiji", poručio je Izetbegović.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Izetbegović spreman za susret sa Nikolićem

Izvor: Akter, 17.Jan.2013

Član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović rekao je da je spreman za susret s predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.