Evo šta je Davutoglu tražio od Nikolića

Izvor: Mondo, 30.Dec.2015, 16:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evo šta je Davutoglu tražio od Nikolića

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je za Sputnjik da je odlučio da ruskim zvaničnicima prenese želju Turske za ponovnim uspostavljanjem dobrih odnosa sa Moskvom.

Foto: FoNet/TV FoNet

Nikolić je rekao da ga je turski premijer Ahmet Davutoglu tokom svoje posete Beogradu zamolio da bude veza radi normalizacije odnosa sa Rusijom.

"Nisam ja na to uticao, to je molba predsednika Vlade Turske, koji je tražio da ga primim", >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << dodao je Nikolić.

Na moju konstataciju da nije dobro što je došlo do ovog sukoba i da je Rusija potrebna Turskoj kao i Turska Rusiji, da će posledice sukoba biti dugoročne, a da smo mi tradicionalno uvek uz Rusiju, predsednik Vlade Turske je rekao da zna da sam ja veliki prijatelj Rusije.

Znam da ste i prijatelj Turske i molim vas da budete veza između nas da bismo mogli ponovo da uspostavimo dobre odnose, rekao je Davutoglu, preneo je Nikolić.

Nikolić je dodao i da je turskom premijeru rekao da je Srbija mala da bi posredovala između velikih sila, ali da mu je rečeno da je "ona za Tursku velika zemlja i da predstavlja veliki oslonac i faktor stabilnosti na Balkanu".

"Odlučio sam da našim prijateljima u Rusiji prenesem njihovu želju. To je bilo sve. Nisam prihvatio posredovanje, samo sam saslušao predlog Davutoglua, za koji smatram da je dobar", naglasio je Nikolić.

"Drago mi je što je Srbija država u koju mnogi imaju poverenja da bi mogla da ih stavi za isti sto, sa ljudima sa kojima nisu u dobrim odnosima", poručio je Nikolić.

"Davutoglu me je lepo zamolio da pokušam da uspostavim kontakt. Ne bih sigurno posredovao da mi je rekao da hoće da ratuje, ali kad je rekao da hoće da se miri, ja mislim da je moja dužnost bila da to prenesem ruskoj strani", zaključio je Nikolić.
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić,   Moskva

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.