Dačić - Nikolić: Počeli pregovori o vladi

Izvor: NaDlanu.com, 11.Jun.2012, 13:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić - Nikolić: Počeli pregovori o vladi

U zgradi Predsedništva Srbije počeli razgovori delegacije koalicije okupljene oko SPS-a i predsednika Srbije Tomislava Nikolića o formiranju nove Vlade Srbije.

U delegaciji koalicije SPS-PUPS-JS su, pored Ivice Dačića, i lideri JS i PUPS Dragan Marković i Jovan Krkobabić. Ovo je treći Nikolićev sastanak o formiranju nove Vlade Srbije, pošto je prošlog ponedeljka razgovarao sa predstavnicima >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << Srpske napredne stranke, a potom u sredu i sa funkcionerima Demokratske stranke i njihovim koalicionim partnerima. Tomislav Nikolić je najavio da "neće oklevati" da mandat za sastav Vlade ponudi onome ko bude obezbedio većinu od 126 poslanika. Srpska napredna stranka u novom sazivu parlamenta ima 73 mandata, Demokratska stranka 67, a koalicija SPS–PUPS–JS 44. Demokratska stranka Srbije ima 21 poslanika, koalicija "Preokret" na čelu sa Liberalno-demokratskom partijom 19, a Ujedinjeni regioni Srbije 16 poslanika. Manjine:-Savez Vojvođanskih Mađara ima pet poslanika,- Stranka demokratske akcije Sandžaka dva,- a lista NOPO i Koalicija Albanaca Preševske doline po jednog poslanika.E, sad matematika na sto, pa da vidimo ko sa kim može i hoće. Hoće li Dačić kao pre 4 godine prekršiti načelni dogovor i umesto sa Tadićem ipak napraviti dogovor sa Nikolićem? Da podsetimo, pre četiri gordine bilo je opbrnuto, na Kalemegdanu je sklopio sporazum sa Nikolićem, pa se predomislio i otišao kod Tadića.I tada, pre četiri godine, pre nego što je konačno odlučio kom će se jatu pridružiti, Dačić je bio u Moskvi. Pa da vidimo - šta je sada rekla Moskva i ko je bliži Vladimiru Putinu - Tadić ili Nikolić?
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić

Nastavak na NaDlanu.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Većine još nema

Izvor: Večernje novosti, 10.Jun.2012, 22:20

Lideri koalicije SPS-PUPS-JS u ponedeljak kod predsednika na konsultacijama o Vladi. Naprednjaci pojačavaju pritisak na socijaliste. Sve varijante moguće

Nastavak na Večernje novosti...

Počeo sastanak Nikolić - SPS o formiranju nove vlade

Izvor: SEEbiz.eu, 11.Jun.2012

BEOGRAD -  U zgradi Predsedništva Srbije počeli su razgovori delegacije koalicije okupljene oko SPS i predsednika Srbije o formiranju nove Vlade Srbije.

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.