Ban Ki-mun u Beogradu sa Nikolićem, Dačićem i Jeremićem

Izvor: S media, 14.Jul.2012, 19:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ban Ki-mun u Beogradu sa Nikolićem, Dačićem i Jeremićem

Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Ban Ki-mun boraviće od 20. do 26. jula u regionu Zapadnog Balkana, kada će posetiti i Srbiju, rečeno je tokom njegovog susreta sa dopisnicima sa prostora bivše Jugoslavije akreditovanim u SAD.

U Njujorku zasad nije potvrđen datum Banove posete Beogradu, a beogradski mediji saznaju da će generalni sekretar UN u Srbiji boraviti 23. i 24. jula.

U Beogradu su predviđeni razgovori sa predsednikom >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Tomislavom Nikolićem, mandatarom za sastavljanje vlade Ivicom Dačićem, i izabranim predsednikom Generalne skupštine Vukom Jeremićem, navodi se u saopštenju UN.

Ban će posle Beograda otputovati u Prištinu, gde će razgovarati sa predstavnicima UNMIK-a, međunarodnih i regionalnih organizacija, kao i sa predstavnicima kosovskih vlasti.

On će tokom posete Kosovu obići manastir Visoki Dečani, koji se nalazi na listi UNESKO, kao i Prizren.

Tokom posete regionu, Ban će posetiti i Sloveniju, Hrvatsku, Makedoniju, Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru i Prištinu.

(Tanjug)

Foto: Beta/AP
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić,   Nju Jork

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ban: Srbija treba da bude ponosna na Jeremića

Izvor: Večernje novosti, 14.Jul.2012

Generalni sekretar UN Ban Ki-mun izjavio da bi srpski narod trebalo da bude ponosan što će u narednom periodu Vuk Jeremić predsedavati Generalnom skupštinom

Nastavak na Večernje novosti...

UN: Ban Ki Mun dolazi i u Srbiju

Izvor: RTV 5, 14.Jul.2012

Ban će 23. jula u Beogradu razgovarati sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem, mandatarom nove Vlade i ministrom unutrašnjih poslova Ivicom Dačićem, kao i sa Vukom Jeremićem, odlazećim šefom diplomatije i, od jeseni, predsedavajućim Generalne skupštine UN.. Pre dolaska na Balkan, Ban...

Nastavak na RTV 5...

Ban Ki-mun: Na Kosovu po rezoluciji 1244

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Jul.2012, 10:35

BEOGRAD -..Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Ban Ki-mun, koji će uskoro u okviru turneje po regionu Zapadnog Balkana posetiti i Srbiju, izjavio je da misija UN na Kosovu - Unmik, i dalje ima veoma važnu ulogu i mandat i da će nastaviti da dopinosi primeni Rezolucije 1244..."Mandat i uloga Umnika...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

"Zapadni Balkan ima važnu ulogu za ceo svet"

Izvor: Deutsche Welle, 15.Jul.2012

Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Ban Ki Mun boraviće od 20. do 26. jula u regionu Zapadnog Balkana, kada će posetiti i Srbiju. Tom prilikom Ban će se sresti sa Nikolićem, Dačićem i Jeremićem.

Nastavak na Deutsche Welle...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.