BRUKA  Šeiku hteli da poklone tomovaču

Izvor: Blic, 23.Apr.2015, 16:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BRUKA Šeiku hteli da poklone "tomovaču"

Saradnici predsednika Srbije Tomislava Nikolića svojevremeno su umalo darivali šeiku Muhamedu bin Zajedu 50 flaša „tomovače“.

Kako „Blic“ saznaje, ovaj gaf, koji je sprečen u poslednjem trenutku, uz nedavno izmišljenu priču o eksploziji motora, dva kilometra poniranja i drami u avionu na putu za Rim, na samom je vrhu liste ispada predsednikovog tima.

- Nikolić je krajem novembra prošle godine boravio u Ujedinjenim Arapskim Emiratima po pozivu šeika >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Bin Zajeda, gde su između ostalog, zajedno i posmatrali trku Formule 1. Njegovi saradnici su za ovu priliku pripremili poklon za šeika, kako to protokol i nalaže, pritom se odlučivši za rakiju koju predsednik sam peče u rodnoj Bajčetini. Spakovali su čak 50 flaša rakije poznate i kao „tomovača“ i otputovali u Abu Dabi. Zaposleni u Ambasadi Srbije u Emiratima bili su šokirani kada su čuli šta su Nikolićevi ljudi spremili kao dar. Zbunjeno su ih pitali da li im je poznato da islam zabranjuje alkohol i da će time praktično Nikolić uvrediti Bin Zajeda - priča naš izvor iz diplomatskih krugova.

Skandal je srećom na vreme sprečen, za razliku od slučaja prizemljenog aviona, gde su bombastičnim izjavama obrukali predsednika iako su znali da je za sve kriva prosuta kafa. I kada ih je demantovao Direktorat za civilno vazduhoplovstvo, savetnica za medije Pak Stanković je svoje brljotine branila izmišljenim „napadima na instituciju predsednika“.

Šta čeka Zoranu u nedelju na GO SNS

Upitan da prokomentariše polemiku Stanislave Pak sa potpredsednicom Vlade Zoranom Mihajlović, premijer Vučić je juče rekao da „nema vremena da se bavi time da li je neko prosuo kafu ili nije. Očigledno da su u našoj zemlji ogovaranja i tračevi mnogo lakša i važnija tema nego ozbiljan i težak, naporan rad“.

Kako „Blic“ saznaje, Mihajlovićevoj ne preti isključenje iz SNS, ali će svakako kao i prošli put na sednici Glavnog odbora SNS u nedelju dobiti packe zbog istupa u javnosti i iznošenja kritika na račun predsednika države. Naime, lider SNS je još u januaru svima u stranci podcrtao da mogu da imaju različita mišljenja, ali da su mesta za njihovo iznošenje stranački organi, a ne javnost. Upravo zbog kritikovanja Nikolića, Mihajlovićeva je i tada dobila opomenu.

Zato je pitanje da li su Nikoliću „uopšte potrebni neprijatelji pored ovakvih prijatelja“ s obzirom na to da sama lista gafova više nego dovoljno pokazuje da su upravo savetnici kvalitetom svog rada uspeli da „od čoveka koji je 2012. dobio mandat od građana na neposrednim izborima naprave figuru za opštu sprdnju“, kako je to za „Blic“ objasnio marketinški stručnjak Cvijetin Milivojević.

Ko savetuje Nikolića

Predsednikov pravni savetnik, „proslavio“ se, između ostalog, sa izjavom da „Jugoslavija u Drugom svetskom ratu nije ni trebalo da izađe iz Trojnog pakta sa Adolfom Hitlerom“, pravljenjem selfija sa ordenjem Josipa Broza Tita, koji je otvorio kao predsednik komisije za Titovu zaostavštinu najavljivanjem razotkrivanja međunarodne finansijske afera, čime će biti jasnija „pozadina napada na predsednika Nikolića“, što je u stvari bila Antićeva podrška hrvatskom novinaru Domagoju Margetiću, koji je za malverzacije optužio Mlađana Dinkića. Zbog ovoga se Antić na kraju sam povukao iz SNS, i to na istoj sednici na kojoj je Vladimir Cvijan izbačen. Duhove je ponovo uznemirio tvrdeći da na vojnoj paradi povodom 70. godišnjice oslobođenja Beograda, na kojoj je gost bio ruski predsednik Vladimir Putin, treba da budu i četnička obeležja.

Savetnik za spoljnu politiku, u vreme dok je bio ministar spoljnih poslova uspeo je da podeli diplomatske pasoše i šakom i kapom te, između ostalog, i majci predsednikove supruge Dragici Nikolić, ali i da zaposli kao medijske savetnice dve manekenke iz muških časopisa i glumicu, ali i da naljuti nemačku kancelarku Angelu Merkel koja mu je odbila dati agreman za postavljenje Zorana Jeremića za ambasadora u Nemačkoj, inače poslednjeg ambasadora Slobodana Miloševića.

Savetnik za privredu, ucenjivao je direktorku Agencije za privatizaciju Vidu Uzelac i tražio od nje da po ubrzanom postupku proda „Radničko prihvatilište“ njegovom sinu Žarku. Kraljevački „Magnohrom“ najavljivao je tužbu protiv Mikićeve firme „Trgomen“ zbog prodaje bojlera sa njihovim logotipom, koje je Mikićeva firma uvozila iz Makedonije.

Koordinator za saradnju sa medijima, na Fejsbuku svojevremeno je okačio sliku svog sina kako spava u dečjim kolicima zaodenut koricama firerovog dela „Moj poredak sveta“.
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.