Izvor: S media, 31.Jan.2013, 13:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Smenjen Tomica Milosavljević

"Poslato mi je danas rešenje o razrešenju sa mesta direktora , koje je potpisao direktor Kliničkog centra Srbije, dr Miljko Ristić. Radiću i dalje svoj posao redovnog profesora interne medicine Medicinskog fakulteta u Beogradu i gastroenterohepatologa Kliničkog centra Srbije." kaže prof. dr Tomica Milosavljević.

“Ovo razrešenje nema nikakve veze sa „ mojim odlaskom“ bilo >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << gde. Siguran sam da rukovodioci zdravstvenih ustanova moraju da preuzimaju odgovornost za svoje postupke. Naravno da je legitimno da direktor KCS formira svoj tim po svojoj proceni, ali za to ne mora da koristi novine, niti unapred da najavljuje, niti da izmišlja nekakve razloge, odlaske bilo koga, bilo gde” - stoji u saopštenju dr Milosavljevića.

Što se Svetske zdravstvene organizacije tiče, navodi dr Milosavljević, naša zemlja je jedan od osnivača ove specijalizovane agencije Ujedinjenih nacija, koja je osnovana odmah posle Drugog svetskog rata i osnivačkom skušpštinom je predsedavao Andrija Štampar.

“Septembra 2007.godine, prvi put u istoriji, u Beogradu je održano 57. zasedanje SZO za Evropu, kome sam imao čast da predsedavam. Od 2005.do 2008. obavljao sam funkciju člana Stalnog komiteta za Evropu, a od 2009. do 2012. člana Izvršnog odbora SZO u Ženevi, rukovodećeg tela ove važne organizacije koja brine o zdravlju ljudi na planeti” objasnio je dr Milosavljević.

(Agencije)

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.