Nema povećanja participacije

Izvor: B92, Beta, Fonet, 11.Apr.2009, 19:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nema povećanja participacije

Beograd -- Ministar zdravlja Tomica Milosavljević izjavio je da participacija za lekove i preglede za sada neće biti povećana.

Milosavljević je rekao da će eventualno revidiranje cene zavisiti od ekonomske situacije u zemlji. "Participacija je već povećana i neće biti povećavana. Lista lekova je proširena i neće biti smanjivana. Prava pacijenata neće biti smanjivana, ali će sve zavisiti od daljeg razvoja ekonomije", rekao je Milosavljević u pauzi izborne skupštine >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Gradskog odbora G17 plus.

"Participacija je već povećana i neće biti povećavana. Lista lekova je proširena i neće biti smanjivana. Prava pacijenata neće biti smanjivana ali će sve zavisiti od daljeg razvoja ekonomije", rekao je Milosavljević u pauzi izborne skupštine Gradskog odbora G17 plus.

On je podsetio da je budžetom za 2009. godinu predviđeno oko pet milijardi dinara za plaćanje doprinosa za zdravstveno osiguranje za lica bez sopstvenog prihoda, a da se sada dešava da takav trošak ne može da se podnese.

Zato je, kako tvrdi Milosavljević, planirano da plaćanje doprinosa bude na nivou "žute banke, simbolično", što znači da će svi građani zajedno deliti novac iz Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje.

Ministar je podsetio da je u januaru povećana participacija sa 20 na 40 dinara ali i da je proširen krug ljudi koji su oslobođeni plaćanja participacije.

Prema njegovim rečima, radi se o ljudima koji primaju do 19.000 dinara mesečno i žive sami, ili o onima koji po članu porodice primaju manje od 13.000 dinara.

On je istakao da će svaka zdravstvena ustanova morati da nađe unutrašnje rezerve za bolje korišćenje mašina, prostora i zaposlenih.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vlasti se trude da prevaziđu ekonomsku krizu

Izvor: NaDlanu.com, 11.Apr.2009

BEOGRAD, 11. aprila 2009. (Beta) - Šef beogradskog odbora G17 plus Tomica Milosavljević izjavio je u subotu da se Vlada Srbije i gradska vlast trude da u složenim okolnostima učine najbolje za građane Srbije kako bi prevazišli ekonomsku krizu. ..

Nastavak na NaDlanu.com...

Neće biti povećanja participacije

Izvor: EMportal, 11.Apr.2009

Ministar zdravlja Tomica Milosavljević izjavio je danas da participacija za lekove i preglede za sada neće biti povećana, a da će eventualno revidiranje cene zavisiti od ekonomske situacije u zemlji.

Nastavak na EMportal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.