Izvor: B92, 12.Feb.2009, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministar tužio gradsku sekretarku

Beograd -- Ministar zdravlja Tomica Milosavljević saopštio je da je pokrenuo krivični postupak za klevetu protiv gradske sekretarke za zdravstvo Dragane Jovanović.

U saopštenju ministar odbacuje kao neistinite i neosnovane sve optužbe i tvrdnje koje je Jovanovićeva iznela protiv njega i navodi da se postavlja ozbiljno pitanje opravdanosti njenog daljeg vršenja dužnosti funkcije gradske sekretarke.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
"Svako mora da odgovara za ono što radi i što javno govori. Imajući u vidu rad, odnosno nerad gradske sekretarke za zdravstvo, koji ozbiljno preti da ugrozi normalno funkcionisanje zdravstvenih ustanova Beograda, postavlja se ozbiljno pitanje opravdanosti njenog daljeg

vršenja funkcije gradskog sekretara za zdravstvo", navodi se u saopštenju.

Jovanovićeva je juče u izjavi novinarima u Skupštini grada optužila Tomicu Milosavljevića da štiti direktore zdravstvenih ustanova koje je ona po stupanju na dužnost gradske sekretarke u oktobru 2008. godine optužila za kršenja Zakona o javnim nabavkama.

Skupština Beograda je razrešila direktore kliničko-bolničkih centara Zvezdara, Zemun i Bežanijska kosa, kao i direktora Doma zdravlja Zvezdara.

Ranđić: LDP podržava sekretarku

Šef odborničke grupe Liberalno-demokratske partije u Skupštini grada Dejan Ranđić izjavio je da politici nije mesto u zdravstvu i da LDP potpuno podržava stavove gradske sekretarke za zdravstvo Dragane Jovanović i njeno zalaganje za uvođenje reda u toj oblasti na teritoriji Beograda.

Ranđić je novinarima u pauzi sednice Skupštine grada rekao da nije tajna niti prvi put da LDP pokazuje nezadovoljstvo reformama zdravstvenog sistema, kako u Srbiji tako i u Beogradu.

"Činjenica je da je aktuelni ministar zdravlja Tomica Milosavljević na toj funkciji već osam godina i samim tim on je najodgovornija osoba za kompletno stanje u zdtavstvu u Srbiji i stanje u Beogradu koje mi zatičemo", istakao je on.

Upitan da li očekuje se odbornici G17 plus zatražiti smenu Dragane Jovanović, šef odobrničke grupe LDP-a je rekao da ne očekuje da će do toga doći.

Ranđic je ponovio da LDP podržava inicijativu gradske sekretarke za smenu direkora zdravstvenih ustanova u Beogradu, kao i da se slaze sa njenom izjavom da se smenom ne rašava stanje, ali se stvaraju uslovi za sprovođenje reformi u zdravstvu.

SPS: Ispitati navode gradske sekretarske

Šef odborničke grupe Socijalističke partije Srbije Nikola Nikodijević izjavio je da bi trebalo ispitati navode gradske sekretarske.

Nikodijević je novinarima u Skupštini grada reagujući na krivični postupak koji je ministar zdravlja Tomica Milosavljević pokrenuo protiv Jovanovićeve rekao da je reč o predimenzioniranom istupu i reakcijama u afektu i gradske sekretarke i ministra Milosavljevića.

"Ako postoje krupniji dokazi i jači argumenti za to što ona navodi voleli bismo da čujemo njen stav. Ako se utvrdi da postoje dokazi nadležni bi trebalo da pokrenu postupak", kazao je Nikodijević

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.