Milosavljević posetio Roditeljsku kuću

Izvor: Glas javnosti, Beta, 18.Jul.2010, 07:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milosavljević posetio Roditeljsku kuću

BEOGRAD - Ministar zdravlja Srbije Tomica Milosavljević izjavio je u Institutu za majku i dete na Novom Beogradu da "ogromna većina zdravstvenih radnika radi odgovorno i u interesu svojih pacijenata".

Milosavljević je prilikom posete Roditeljskoj kući Instituta gde se leče deca obolela od raka rekao da volontiranje studenata medicine u toj instituciji pokazuje da oni ne razmišljaju o novcu i da su predani poslu.

"Uprkos tome što smo imali situacije da neki ljudi >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << misle da mogu ko zna koliko puta više da naplate rad, volontiranje studenata je dokaz da se može raditi i bez razmisljanja o novcu", rekao je Milosavljević aludirajući na hapšenje lekara osumnjičenih za korupciju.

Doktorka Dragana Vujić sa Instituta za majku i dete rekla je novinarima da se u Roditeljskoj kući nalazi deset porodica iz unutrašnjosti čija se deca leče od raka. "Psihosocijalna podrška je od velike važnosti za njihovo izlečenje", rekla je doktorka Vujić.

Otac jednog od obolelih dečaka Samir Tutić iz Novog Pazara rekao je da su uslovi u Roditeljskoj kući odlični i da je zadovoljan tretmanom koji ima njegovo dete. U Roditeljskoj kući volontira dvadestak studenata koji pomažu roditeljima, kao i Udruženje "Zvončica" koje okuplja roditelje dece obolele od raka. Roditeljska kuća otvorena je 3. februara i kroz nju je prošlo 27 porodica.

Kuća se prostire na više od 800 kvadrata, ima dvanaest dvokrevetnih apartmana, kuhinju, trpezariju, prostorije za rad i igru, a sa Institutom je povezana hodnikom. Osam apartmana određeno je za roditelje i decu na terapiji, a četiri za lekare na postdiplomskim studijama u Institutu ili stručnjacima iz inostranstva.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.