Milosavljević na samitu u Berlinu

Izvor: RTS, 16.Okt.2009, 21:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milosavljević na samitu u Berlinu

Na svetskom zdravstvenom samitu u Berlinu, ministar zdravlja Srbije Tomica Milosavljević govorio o iskustvima naše zemlje u reformisanju zdravstvenog sistema u poslednjih nekoliko godina, kao i o dostignućima i ograničenjima reformi.

Ministar zdravlja Srbije Tomica Milosavljević govorio je na Svetskom zdravstvenom samitu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u Berlinu o uticaju socijalnih komponenti i razlika na zdravlje stanovništva.

"Cilj skupa je da se razmenom mišljenja donosilaca odluka, nevladinih organizacija i farmaceutske idustrije donesu zaključci koji će pomoći da se odgovori na globalne izazove koji u narednih 10 godina čekaju planetu", rekao je Milosavljević u telefonskoj izjavi agenciji Beta.

Milosavljević je na današnjem panelu govorio o iskustvima Srbije u reformisanju zdravstvenog sistema u poslednjih nekoliko godina, kao i o dostignućima i ograničenjima reformi.

Na samitu će govoriti oko 600 predavača iz različitih zemalja sveta.

Svetski zdravstveni samit održava se u organizaciji Univerziteta u Berlinu i Parizu i bolnice Šarite koja obeležava 300 godina postojanja.

Milosavljević je podsetio da je u bolnici Šarite radilo šest nobelovaca, među kojima je bio i Robert Koh, koji je otkrio je bacil antraksa i tuberkuloze.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.