Milosavljević: Pozitivne ocene za Srbiju

Izvor: Studio B, 13.Okt.2010, 19:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milosavljević: Pozitivne ocene za Srbiju

Ministar zdravlja Srbije Tomica Milosavljević izjavio je FoNetu da su reforme u zdravstvenom sistemu Srbije dobile pozitivne ocene učesnika okruglog stola održanog u okviru Svetskog zdravstvenog samita u Berlinu.

On je rekao da je govorio o iskustvima Srbije i da su ocene bile pozitivne rekao. Svima je jasno, kako je rekao, da u oskudici i skromnom finansiranju nije moguće ostvariti sve planove brzo.

Milosavljević je podsetio da je na Svetskom ekonomskom samitu >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << u Davosu, zdravstveni sistem Srbije rangiran na 46. mestu od 133 zemlje sveta. Milosavljević je rekao da je tokom tri dana samita u Berlinu učestvovao u radu više konferencija, okruglih stolova i da je održao predavanje studentima medicine, među kojima je i desetak iz Srbije.

Svetski zdravstveni samit okupio je oko 1.200 ljudi iz 70 država sveta i glavne teme su bile kako prevesti naučne inovacije u medicinsku praksu, kako odgovoriti na globalne izazove i unaprediti menadžerske poslove u zdravstvenim sistemima, rekao je Milosavljević.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pozitivna ocena za srpsko zdravstvo

Izvor: B92, 13.Okt.2010

Berlin -- Ministar zdravlja Srbije Tomica Milosavljević izjavio je da su reforme u zdravstvenom sistemu Srbije dobile pozitivne ocene na samitu u Berlinu... On je rekao da je govorio o iskustvima Srbije i da su ocene bile pozitivne...Svima je jasno, kako je rekao, da u oskudici i skromnom finansiranju...

Nastavak na B92...

Završen Svetski zdravstveni samit

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Okt.2010, 12:01

BERLIN -..Drugi Svetski zdravstveni samit završen je juče kasno popodne u Berlinu. Samit je održan u organizaciji Bolnice i Medicinskog fakulteta Šarite, povodom 300 godina bolnice Šarite, u kojoj je tokom tri veka radilo više nobelovaca, Robert Koh, Rudolf Virhov i drugi...Na samitu je bilo oko...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.