Beograd oprema fontanu Tošeta Proeskog u Skoplju

Izvor: Press, 24.Avg.2010, 02:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beograd oprema fontanu Tošeta Proeskog u Skoplju

Grad Beograd i JKP "Zelenilo Beograd" finansiraće uređenje memorijalne fontane u Skoplju, posvećene tragično preminulom makedonskom pevaču Tošetu Proeskom. Ovo mesto krasiće 26 sadnica iz beogradskog rasadnika JKP "Zelenilo  Beograd", a biće postavljeno i nekoliko klupa na kojima će se fanovi Tošeta Proeskog prisećati njegovih pesama.- Grupa mladih iz beogradskog fan-kluba >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << Tošeta Proeskog zamolila me je da i Beograd učestvuje u uređenju memorijalne fontane u Skoplju. Njihov predlog sam predstavio gradonačelniku Draganu Đilasu, koji se odmah složio da prestonica Srbije da svoj doprinos. Kako su građevinski radovi na fontani već skoro završeni, dogovorili smo se da grad Beograd doprinese uređenju okoline tog zdanja - objašnjava za Press Miroslav Čučković, član Gradskog veća.
Prema njegovim rečima, odlučeno je da u Skoplje simbolično bude poslato 26 sadnica, koliko je i Proeski imao godina kada je tragično nastradao.
- To je simboličan dar i grad Beograd će uvek stati iz takvih projekata - objašnjava Čučković i dodaje da će izostati zvanično "uručenje" doprinosa fontani.
Kružna fontana sa likom Tošeta Proeskog u Dečjoj ulici u Skoplju biće prečnika sedam metara, dubina bazena će biti 1,2 metra, dok će centralni kvadratni deo dosezati visinu 1,45 metara. Okolina fontane će biti ukrašena žardinjerama sa cvećem, biće postavljene klupe, a neonske svetiljke će, kada sunce zađe, osvetljavati fontanu s likom Proeskog.
Podsetimo, Proeski je poginuo rano ujutru 16. oktobra 2007. godine u saobraćajnoj nesreći na autoputu Zagreb - Lipovac, kod Nove Gradiške.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.