Izvor: RTS, 25.Maj.2022, 18:58

Zverev spasao meč loptu i stigao do trećeg kola

Aleksandar Zverev savladao je Sebastijana Baeza iz Argentina sa 3:2 u setovima u meču drugog kola Rolan Garosa i, posle velike borbe, izborio plasman u narednu rundu.
Po setovima je bilo 2:6, 4:6, 6:1, 6:2 i 7:5 za nemačkog tenisera.

Baez je bio dominantan u prva dva seta, napravio je četiri brejka i delovalo je da je na sigurnom putu da zabeleži trijumf.
Od tog momenta Zverev je zaigrao mnogo bolje, pa je poprilično lako stigao >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << do izjednačenja.
U petom setu viđena je najujednačenija borba. Baez je poveo sa 4:2 posle brejka, ali je odmah Zverev odgovorio, osvojivši gem na servisu rivala.
Pri rezultatu 5:4 i na servisu Zvereva imao je Baez meč loptu, koju nije iskoristio. Već u narednom gemu Zverev stiže do brejka, a odmah nakon toga i osvaja gem koji mu obezbeđuje trijumf na ovom meču.
Prošle godine Zverev, treći igrač planete, igrao je polufinale u Parizu, što mu je najbolji rezultat. Još uvek nije osvojio grend slem titulu, a najbliži je bio u Njujorku 2020. godine, kada je u finalu Ju-Es opena od njega bolji bio Dominik Tim. 
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.