Vavrinka osvojio Otvoreno prvenstvo Australije

Izvor: Beta, 26.Jan.2014, 13:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vavrinka osvojio Otvoreno prvenstvo Australije

MELBURN, 26. januara 2014. (Beta) - Osmi teniser sveta, Švajcarac Stanislas Vavrinka, osvojio je u nedelju svoju prvu grend slem titulu u karijeri, Otvoreno prvenstvo Australije, pošto je u finalu u Melburnu pobedio prvog tenisera sveta, Španca Rafaela Nadala, sa 3:1 u setovima (6:3, 6:2, 3:6, 6:3).

Vavrinka je tako prvi put u karijeri pobedio Nadala, posle 12 uzastopnih poraza.

On je u četvrtfinalu posle pet setova >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << izbacio branioca titule Novaka Djokovića, a u polufinalu u četiri seta Tomaša Berdiha iz Češke.

Nadal je pokušavao da osvoji svoju 14. grend slem titulu i drugi put u karijeri osvoji Australijan open, čime bi postao prvi teniser u Open eri koji je svaki grend slem turnir osvajao najmanje dva puta.

Nastavak na Beta...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.