Vandevej i Kanepi među osam u Njujorku

Izvor: B92, 05.Sep.2017, 00:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vandevej i Kanepi među osam u Njujorku

Američka teniserka Koko Vandevej i Estonka Kaja Kanepi pamtiće po lepom turnir u Njujorku pošto su izborile plasman među osam najboljih na US Openu.

Koko je u osmini finala nadigrala Čehinju Lusi Šafaržovu, 6:4, 7:6 u meču koji je trajao tačno sto minuta.

Vandevej, 20. nosilac, uspela je u desetom gemu prvog seta da načini brejk, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << iskoristivši drugu set loptu. U drugom setu, obe igračice su po jednom gubile svoj servis da bi u taj-brejku Amerikanka imala više koncentracije, dobivši ga rezultatom 7:2.

U borbi za plasman u polufinale Koko će se sastati takođe sa češkom teniserkom, brojem jedan na svetskoj listi, Karolinom Pliškovom.

Do plasmana među osam najboljih stigla je i iskusna estonska teniserka Kaja Kanepi. Ona je bila bolja od Ruskinje Darije Kasatkine, 6:4, 6:4.

Interesantno je da je Kanepi i pre sedam godina stigla u Njujorku do četvrtfinala, ali čini se da je ovaj uspeh veći jer je do njega došla igrajući prethodno u kvalifikacijama. Računajući i tri meča iz tog dela, već je nanizala sedam pobeda.

Kanepi je u meču koji je trajao 88 minuta napravila šest brejkova, naspram četiri protivnice, a za plasman u polufinale boriće se sa pobednicom duela Eline Svitoline i Medison Kiz.
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Vandevej, Kiz i Kanepi među osam u Njujorku

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Sep.2017

Američka teniserka Koko Vandevej i Estonka Kaja Kanepi pamtiće po lepom turnir u Njujorku pošto su izborile plasman među osam najboljih na US Openu...Koko je u osmini finala nadigrala Čehinju Lusi Šafaržovu, 6:4, 7:6 u meču koji je trajao tačno sto minuta...Vandevej, 20. nosilac, uspela je u...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.