Srbija protiv Kanade u plej-ofu Svetske grupe

Izvor: B92, 15.Apr.2021, 18:25

Srbija protiv Kanade u plej-ofu Svetske grupe

Naredna dva dana donose nam i veliki teniski događaj u Kraljevu.

Bili Džin King kup susret Srbija – Kanada u plej ofu za plasman u kvalifikacije Svetske grupe za 2022. održaće se u sportskom centru Ibar bez prisustva publike, a održan žreb za meč plej ofa Svetske grupe Bili Džin King kupa.

Na teren će najpre u petak od 14 časova izaći drugi reket Bili Džin King kup tima Srbije Olga Danilović i prva tabla kanadske selekcije Lejla Fernandez.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Po završetku ovog meča na teren će izaći prvi reket Bili Džin King kup reprezentacije Srbije Nina Stojanović, a snage će odmeriti sa drugom tablom Kanade Rebekom Marino.

Drugog dana takmičenja (subota 17. april) sa početkom od 11 časova na teren će izaći prvi reketi oba tima Stojanović i Fernandez. Sledi susret Danilović - Marino, a zatim i dubl za koji su na žrebu najavljeni sledeći timovi: Danilović, Krunić – Fičman, Žao.

"Srećna sam, znali smo da ćemo ja ili Nina da igramo taj prvi meč. Imali smo celog dana treninge u različito doba. Meni odgovara sve, da igram i prva ili drugi meč, sve mi odgovara. Nismo se do sada Fernandez i ja susretale nikada, neminovno je da je u formi. Osećam se dobro, spremno na terenu. Ona jeste levoruka, ali levoruka sam i ja i prvi put igram protiv levoruke igračice", rekla je reprezentativka Srbije Olga Danilović nakon žreba.

Po završetku meča Danilović – Fernandez na teren će izaći prvi reket Srbije Stojanovićeva i Kanađanka Marino.

"Nastupiću kao druga, to mi odgovara. Takoreći da se uhodam. Nisam igrala protiv Rebeke Marino, to će biti izazov više. Povreda mi je potpuno sanirana. Biću spremna da dam sve od sebe. Bitno je da budem motivisana i pozitivna, cilj će mi biti da budem borbena na terenu. To će mi biti sjajan uvodni meč za susret sa Lejlom Fernandez sa kojom sam igrala na jednom turniru pre godinu dana. Ne vredi komentarisati taj meč, u tom trenutku imala sam problema zdravstvenih, tako da mi je ovo definitivno motiv više da pokažem šta znam i nadam se dovedem Srbiju do pobede", istakla je Nina.

Selektor Bili Džin King kupa tim Srbije Dušan Vemić kaže da je naš tim spreman za izazov koji se zove Kanada.

"Završen je žreb, prvog dana igraju Fernandez i Danilović. Nama je svejedno ko će prvi igrati, to ne pravi nikakvu razliku. Igračice koje su stavili za prvu, drugu tablu, očekivali smo, kao i taj dubl. Sve je onako kako je trebalo da bude. Na nama je da odradimo poslednji trening, da se Nina, pošto ima popodnevni trening, spremi za sutra. Imaćemo večeras jedan sastanak. Što se mene tiče sve su devojke spremne. Orne su za sutra, jedva čekaju da počne. Svi smo kao jedan. Timska atmosfera je odlična. Da sam poželeo bolje ne bih mogao da dobijem. Svi imamo samopouzdanje, nadamo se da će gledaoci uživati u sutrašnjem meču", zaključio je selektor Vemić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.